Orai Lietuvoje: prognozuojamos liūtys ir perkūnijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad artimiausiomis dienomis mūsų laukia drėgni ir šilti orai su trumpais lietumis ir perkūnijomis.

Anot meteorologų, antradienį šalyje slinks šaltojo atmosferos fronto debesys. Dienos pradžioje daugiau debesų išvysime Lietuvos vakaruose, o vėliau jie keliaus ir į Rytus. Daug kur numatomas trumpalaikis lietus. Antradieniui įsibėgėjant gausiau lis Vakaruose, po pietų lietaus sulauks rytiniai rajonai, gali griausti perkūnija. Vėjas iš pietryčių, vakare keis kryptį į Vakarų, Šiaurės vakarų. Nors vėjas nebus stiprus, tačiau lietaus metu gali stiprėti iki 14 m/s. Numatoma temperatūra tarp 25–28°C, rytiniuose rajonuose iki 29–30°C, Vakaruose vėsiau – 21–24°C.

Trečiadienio naktį debesys šiek tiek prasisklaidys, bet jų vis tiek liks nemažai. Vietomis gali trumpai palyti ir griausti perkūnija. Vėjas nestiprus ir besikeičiančios krypties. Temperatūra naktį nukris iki 14–19°C, vakariniuose rajonuose 11–13°C.

Trečiadienio dieną virš Lietuvos laikysis atmosferos frontas. Aukšti kamuoliniai debesys atneš vasariškas liūtis su perkūnijomis. Vietomis lietus bus smarkus, o vėjas gali stiprėti iki 15–18 m/s. Temperatūra dieną sieks 23–28°C.

Ketvirtadienio naktį trumpi lietūs numatomi Vakaruose ir centriniuose šalies rajonuose. Gali pasigirsti ir perkūnija. Temperatūra nukris iki 13–18°C. Dieną daug kur trumpai palis, dažną lietaus debesį lydės perkūnija, vėjas vietomis gali sustiprėti iki 15–18 m/s. Oras šils iki 23–28°C.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių