Maudynių mėgėjams – naudingas patarimas, galintis išgelbėti gyvybę

  • Teksto dydis:

Šią vasarą Lietuvos vandens telkiniai – negailestingi, tačiau žmonių atsakomybė taip pat yra labai svarbi. „Klaipėdos paplūdimiai“ pasidalijo naudinga informacija, padėsiančia pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumo spalvą, kuri aiškiai matytųsi vandenyje įvykus nelaimei.

„Ši iliustracija padės jums pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumą, kad būtumėte geriau matomi tiek ežere ar jūroje, tiek baseine. Pasirūpinkite savo saugumu ir būkite matomi vandenyje!“ – feisbuke rašė „Klaipėdos paplūdimiai“.

Iliustracijoje matyti, kad saugiausias pasirinkimas – ryškios spalvos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai atliko 199 gelbėjimo darbus vandenyje. Jų metu jie ištraukė 59 skenduolius, iš jų vieną vaiką, ir išgelbėjo septyniolika žmonių, iš jų tris vaikus. Vien birželio mėnesį ugniagesiai ištraukė 20 nuskendusių žmonių, iš jų vieną vaiką. Pernai birželį ugniagesiai ištraukė trylika nuskendusių žmonių.

Pernai sausio–birželio mėnesiais ugniagesiai gelbėtojai atliko 200 gelbėjimo darbų vandenyje, ištraukė 45 nuskendusius žmones, iš jų du vaikus, 28 gyventojus išgelbėjo, iš jų vieną vaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių