Konservatoriai L. Linkevičių kviečiasi „ant kilimėlio“

  • Teksto dydis:

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kviečiasi užsienio reikalų ministrą socialdemokratą Liną Linkevičių, kad šis pateiktų informaciją dėl priemonių prieš Rusijos veiksmus.

Antradienį frakcijos posėdyje ministro bus klausiama, kaip sprendžiamos problemos dėl Rusijos muitininkų vykdomos išsamios prekių judėjimo analizės, kuri šioje šalyje strigdo Lietuvos vežėjų transportą su kroviniais, pranešė konservatoriai.

L.Linkevičius BNS pirmadienį sakė, kad Lietuva sprendžiant šiuos klausimus siekia pasitelkti Europos Sąjungos (ES) institucijas, taip pat juos kelia aukštiems Rusijos pareigūnams.

"Stengiamės išnaudoti savo ryšius Europos Komisijoje ir kitose institucijose, taip pat tiesiogiai bendraudami su aukštais Rusijos pareigūnais, ir aš pats tai darau, kad šitai būtų sustabdyta", - BNS pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, Rusijai praeitą savaitę pradėjus nuodugnią Lietuvos vežėjų patikrą, žala kasdien "skaičiuojama milijonais eurų". Ministras sakė neturįs konkrečių faktų, kurie patvirtintų spėjimus, jog Rusijos žingsniai yra paremti politiniais motyvais, bet teigė, kad tokios prielaidos kyla.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija dėl naujų Rusijos priemonių praeitą savaitę iškvietė Rusijos ambasadorių ir įteikė jam notą. Pasak L.Linkevičiaus, įtikinamų paaiškinimų Lietuva dar nesulaukė.

L.Linkevičius sakė kol kas neturįs oficialios informacijos apie pranešimus, kad Rusija sugriežtino iš Lietuvos importuojamų pieno produktų kontrolę.

"Kol kas jokios oficialios informacijos negavome. Jeigu būtų, tai labai rimtai reaguotume, kaip ir visais kitais atvejais, darbo tvarka, konstruktyviai", - sakė ministras.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai. Vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo prioritetų yra Rytų partnerystės programa, kuria siekiama paskatinti glaudesnius šešių posovietinių šalių ryšius su ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putiovas

Putiovas portretas
Rusijos sankcijos Lietuvai muitineje,tai manau atsakymas uz musu transportininku aferas Rusijoje su "juodais "kroviniais ,kontrabanda ir pan. dalykus.Blogai tik kad kencia paprasti zmones vaziuodami i Kaliningrada pigesnio snapso ar desros...

Putiovas

Putiovas portretas
Linkevicius tuoj puls atsiprasineti uz viska-keistas ministro poziuris.Didesnio klapciuko siose pareigose nesu mates...Is vis man atrodo,kad jis ne savo vietoje-liko komjaunimo sekretoriaus mentalitetas pas ji,atsiprasineti ir dairytis i sonus....

driulia

driulia portretas
kaip lengva suzlugdyt nepriklausoma lietuva rusijai.uzblokavai keliom savaitem kroviniu pervezima, pieno produktus,kiauliena ir musu ekonomikai sakes...o jeigu dujas prisuktu, tai is viso kartuves.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių