Grybų olimpiadoje – kova be taisyklių

Entuziastai susirinko į jau 17 kartą rengiamą grybų olimpiadą. Paluknyje organizuojamas renginys nuo įprastos grybų šventės skiriasi tuo, kad varžomasi tokiose rungtyse, kaip „aklas grybų rinkimas“ arba „grybų rinkimas be taisyklių“.

Dažnas yra girdėjęs apie Varėnoje vykstančią grybų šventę. Palukny grybai taip pat labai mylimi ir renkami, tačiau vėliau tie patys grybai panaudojami įvairioms sporto rungtims.

„Ten grynai į mišką, pasisveria grybus ir viskas. Pas mus ji tęsiasi ilgai, yra rungtys, mes žaidžiame, bendraujame. Va, kuo skiriasi“, – aiškino organizatorius Vytenis Daugudis.

Dar ankstyvą šeštadienio rytą į miškus pririnkti kuo daugiau grybų išėjo dešimt komandų.

„Manyčiau, kad apie 15 kg pririnkom. Dabar, kai drėgmės nėra, reikia rinkti kur nors prie ežerų, kur senesnis miškas, ten daugiau drėgmės. Tai ir dabar prie ežero  suradom grybus“, – pasakojo komandos „Trys draugai“ narys Andrius.

„Beveik 4 kilogramai. Kaip šiandien, tai labai daug. Reikia dainuoti, tada ir randi. Visokias arijas, galima liaudies dainas. Dainuoji ir tada pradedi rasti“, – kalbėjo komandos „Ūmėdėlė irgi grybas“ atstovė Joana.

Už pasvertą laimikį duodami taškai. O vėliau grybai naudojami kitose rungtyse, pavyzdžiui, „grybų rinkimas be taisyklių“.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šventės dalyviams ir svečiams pasistiprinti – grybų sriuba.

Rinkti grybus miškuose tikrai smagu, bet valgyti juos yra dar smagiau.

Dar viena rungtis – „aklas grybų rinkimas“. Dalyviai uždengtomis akimis turėjo kuo greičiau surinkti išmėtytus grybus.

Grybų rinkimą apsunkino ne tik uždengtos akys, bet ir klaidinantys aplinkinių šūksniai.

Anot organizatorių, olimpiada vyksta ne pirmus metus, bet tokios dar nėra buvę.

„Tokio tituluočiausio čempionato dar niekur nebuvo, nei čia, nei Lenkijoje, nei niekur. Pasaulio čempionai, daugkartiniai Europos čempionai, prizininkai, Lenkijos čempionai, Lietuvos čempionai, latvių – visi čia“, – džiaugėsi V. Daugudis.

Apdovanotos daugiausiai taškų pelniusios komandos, bet organizatoriai neslepia, grybų olimpiadoje pralaimėtųjų nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių