Gaižiūnų poligone prasideda geriausių pėstininkų varžybos

  • Teksto dydis:

Trečiadienį kariuomenės Gaižiūnų poligone ir Jonavos bei Kaišiadorių rajonų apylinkėse vyks kasmetinės Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybos. Jose dėl geriausio skyriaus titulo varžysis Lietuvos ir užsienio šalių kariai.

Varžybose dalyvaus šeši skyriai iš Sausumos pajėgų padalinių: Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“, Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono ir Karaliaus Mindaugo husarų bataliono. Be Lietuvos karių pirmą kartą varžybose dalyvaus Danijos, JAV ir Latvijos kariuomenių pėstininkų skyriai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šiais metais varžybose planuoja dalyvauti apie 100 karių.

Kiekvienas dalyvaujantis skyrius sudaromas iš aštuonių karių: skyriaus vado, vyr. šaulio, kulkosvaidininko, kulkosvaidininko padėjėjo, granatsvaidininko, granatsvaidininko padėjėjo, šaulio ir šaulio gelbėtojo.

Varžybų dalyviai užduotis vykdys su pilna žygio ekipuote, sveriančia apie 30 kg, ir priskirta ginkluote: automatiniais šautuvais, granatsvaidžiais, kulkosvaidžiais.

Varžybų dalyviai orientacinio žygio pėsčiomis metu kontroliniuose taškuose varžysis pastabumo, įvairių gamtinių ir inžinerinių kliūčių įveikimo, granatų mėtymo ir kovinio šaudymo rungtyse.

Varžybos vyks iki penktadienio.


Šiame straipsnyje: kariaipėstininkaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių