G. Nausėda tikisi spartesnio priedangų klausimo sprendimo, nes jis „stipriai vėluojantis“

Aplinkos ministerijai patvirtinus reikalavimus priedangoms ir slėptuvėms, šalies vadovas Gitanas Nausėda sako besitikintis spartesnių žingsnių sprendžiant šį klausimą, nes jis yra „stipriai vėluojantis“.

„Pagaliau. Dabar svarbu, kad šitas suderinimas būtų realiai, tinkamai vykdomas ir kad mes tikrai judėtume spartesniu žingsniu, nes priedangų klausimas, deja, yra stipriai vėluojantis“, – žurnalistams ketvirtadienį Anykščiuose sakė G. Nausėda.

Įsigaliojęs reglamentas numato, kad projektuojant ir statant naujus didesnius visuomeninius statinius bei aukštesnius daugiabučius juose turės būti įrengtos priedangos, skirtos pasislėpti oro pavojaus, susišaudymų ar sprogimų atveju.

Jos turės talpinti 60 proc. pastatų lankytojų ar gyventojų.

Anot aplinkos ministro Simono Gentvilo, šie reikalavimai galios naujai statybai, tuo metu jau pastatytiems statiniams jie bus rekomendaciniai, išimtis bus taikoma bažnytiniams pastatams.

Reglamentas taip pat numato griežtesnius reikalavimus valstybės institucijų, ligoninių bei strateginių įmonių slėptuvėms.

Pernai sausį įsigaliojęs Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymas įtvirtino prievolę visuose naujai statomuose daugiau nei 100 žmonių talpinančiuose visuomeniniuose pastatuose bei didesniuose nei penkių aukštų daugiabučiuose suprojektuoti ir įrengti priedangas.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu yra 3 310 priedangų. Jose nuo netiesioginio apšaudymo oro pavojaus metu galėtų apsisaugoti 912 tūkst. arba 31 proc. šalies gyventojų.


Šiame straipsnyje: Gitanas Nausėdapriedangos

NAUJAUSI KOMENTARAI

NE TUO RŪPINIESI, PREZIDENTE

NE TUO RŪPINIESI, PREZIDENTE portretas
Dar nei karto niekas negirdėjo nei iš pačio, nei iš seimo ar vyriausybės - ką reikia daryti, kad kai kas neprovokuotų to karo Lietuvoje. Ar ką nors darytų, kad karas pasibaigtų Ukrainoje. Vis rėkiate, kad Ukraina turi laimėti. Ir...nenurodote kokiu būdu galima nugalėti valstybę, turinčia galingas atomines bombas. Tiesiog norite ir jus paragauti kas tai per daiktas. Geriau paklauskite Japonų....nebus taip skauda.

Anonimas

Anonimas portretas
PRIEGLAUDOS kaip bomzam !

Kęstas

Kęstas portretas
Kai nieko negali ir nieko nedarai, belieka loti. Lietuvos spauda pilna pagyrų pusdurnio Macrono pasisakymams apie norą sukelti branduolinę pasaulio katastrofą. Girdi, gerai, kad sukeliamas strateginis dvipramiškumas klausime, ar žmonija dar po kelių mėnėsių egzistuos, ar ne. Girdi, gerai, kad Macronas taip elgiasi, nes branduolinis karas jau vyksta, tik raketos dar nepakilo, nes paskutinį kartą pavalgyti dar norėtųsi. Juk skanu. Kodėl mes, lietuviai, taip elgiamės? Nes nieko negalim ir nieko nedarom. Kainos ir algos artėja prie vakarietiškų, todėl mūsų konkurencingumas pasaulyje nyksta, o ką nors naujo padaryti nesugebam. Kur mūsų Nobelio laureatai? (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių