Alantoje vyks tradicinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas

Alantoje penktadienį vyks tradicinis „Santaros-Šviesos“ suvažiavimas.

Renginys prasidės tradiciniu vieno iš „Santaros-Šviesos“ kūrėjo, kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus sveikinimo žodžiu.

Anot suvažiavimo organizatorių, Vakarų pasaulio perspektyvas suvažiavime aptars filosofai Reinas Raudas, Gintas Karalius ir žurnalistas Raimundas Klonowskis.

Krašto gynybos problemas nagrinės Ukrainoje kovojantis karys savanoris Arūnas Kumpis, visuomenininkas Jonas Ohmanas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Dovilė Šakalienė, krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

Suvažiavime taip pat bus kalbama apie geros kaimynystės santykius tarp lietuvių ir baltarusių ateityje, dirbtinio intelekto keliamus iššūkius, dabartinės mokytojų galios problemas.

Renginio metu vyksiančiuose literatūros vakaruose savo kūrybą skaitys prozininkė Danutė Kalinauskaitė ir poetas Tomas Venclova. Tuo metu režisierė Aistė Stonytė pristatys dokumentinį filmą „Mamutų medžioklė“, o perkusijos meistras Arkadijus Gotesmanas atliks kompoziciją „Muzika neegzistuojančiam baletui“.

Suvažiavimo dalyviams bus pristatyta ir Dariaus Kuolio bei Arūno Sverdiolo parengta studijų, esė ir atsiminimų knyga „Santara-Šviesa: trys dešimtmečiai Lietuvoje“, kurią išleido leidykla „Apostrofa“.

„Santaros-Šviesos“ suvažiavimas Alantoje vyks tris dienas – iki sekmadienio vakaro.

„Santara-Šviesa“ įkurta 1957-aisiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kai į vieną organizaciją susijungė 1947 metais Tiubingene įkurtas akademinio jaunimo sambūris „Šviesa“ ir 1954 metais JAV Vytauto Kavolio, V. Adamkaus ir bičiulių įsteigta lietuvių studentų organizacija „Santara“.

Nuo 1993-iųjų „Santara-Šviesa“ kasmet savo suvažiavimus rengia ir Lietuvoje. Organizacija šiandien jungia lietuvybės likimui neabejingus Lietuvos ir pasaulio kultūrininkus, intelektualus, akademinį jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
БЕЛОРУСЬ ПО ТЕБЕ СОСКУЧИЛАСЬ....

Anonimas

Anonimas portretas
ВЕЛОРУСЬ ПО ТЕБЕ СОСКУЧИЛАСЬ....

Heil Hitler Labasnios nacikai

Heil Hitler Labasnios nacikai portretas
Nacistiniu zydsaudziu shabash. Ir dar rodo Lietuvos zydu saudymo zonderkomandos vado Impuleviciaus klapciuko Adamkieviciaus snuki kuris skaiciavo issautas gilzes per zydu likvidavimo akcijas. Baltarusijoje ir Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių