Žiniasklaida: tarp galimų kandidatų į švietimo ministrus – konservatorė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė

Ketvirtadienį prezidentui Gitanui Nausėdai užsiminus, kad premjerė Ingrida Šimonytė įvardijo dvi galimų kandidatų į švietimo ministrus pavardes, žiniasklaida skelbia, jog Vyriausybės vadovės klausimo, ar sutiktų vadovauti šiai ministerijai, sulaukė konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Esame kalbėjusios su premjere, ji yra man minėjusi. Jokios konkretikos nėra, bet esu komandos žmogus ir, jeigu reikės prisiimti atsakomybę, tai galėsiu tai padaryti. Bet gal ankstyvoka“, – naujienų portalui lrt.lt ketvirtadienį teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį G. Nausėda nurodė, jog premjerė I. Šimonytė jam pateikė dvi kandidatūras švietimo, mokslo ir sporto ministro postui užimti.

Kaip skelbta anksčiau, kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.

Laikinai vadovauti ministerijai pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei M. Navickienei. Visgi, tęsiantis skandalui dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, iš ministrės pareigų ji pasitraukė.

Savo ruožtu prezidentas praėjusią savaitę vylėsi, kad sutarimas su premjere dėl švietimo ministro kandidatūros bus kelių savaičių perspektyvoje. Visgi, pasak jo, naujasis ministerijos vadovas greičiausiai bus tvirtinamas liepos mėnesį, kai spręsis ir Vyriausybės įgaliojimų klausimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vemti verčia nuo jų visų! Kaip jie visi matosi tokie apsimeteliai, veidmainiai, melagiai fui!

Rumšiškės

Rumšiškės portretas
Patyrusi rusiškos "Signal" programėlės naudotoja, slepiant Bartoševičiaus pedofilijos skandalą

Tautietis

Tautietis portretas
Cia jau butu virsune! Vaje ,vaje ir dar karta vaje!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių