Vienos lyties porų teisę įsivaikinti G. Nausėda ir I. Šimonytė vertina skirtingai

Į prezidentus kandidatuojantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda mano, kad net sureguliavus tos pačios lyties porų civilinius santykius tokioms poroms neturėtų būti suteikta teisė įsivaikinti. Savo ruožtu jo oponentė premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad homoseksualios poros puikiai sugebėtų išauginti vaikus. Visgi, jos teigimu, tokį įstatymą šiuo metu svarstyti būtų per anksti. Pasak kandidatės, visų pirma reikia teisiškai sureguliuoti tos pačios lyties porų santykius.

„Jeigu jūs manęs klausiate asmeninės nuomonės, aš jums atsakysiu – tikrai manau, kad homoseksuali šeima gali tinkamai ir dorai išauklėti vaikus. Bet jeigu jūs manęs klausiate, ar toks įstatymas Lietuvoje šiuo metu turėtų būti svarstomas ar priimtas, aš pasakysiu ne“, – LRT surengtuose debatuose pagrindinės balsavimo dienos išvakarėse sakė I. Šimonytė.

Prezidente siekiančios tapti Vyriausybės vadovės teigimu, Lietuvoje visų pirma reikėtų rasti sutarimą dėl teisinio vienos lyties porų santykių reglamentavimo, kuris numatytų, kad homoseksualių porų santykiai yra laikomi šeima. Todėl, anot jos, artimiausiu metu šis klausimas įstatyminiu reguliavimu sprendžiamas nebus.

„Šiandien įstatymų leidėjai pirmiausia turi išspręsti klausimą, kaip kartu gyvenantys (vienos lyties – ELTA) žmonės gali reguliuoti savo buities dalykus, lankyti vienas kitą ligoninėje, spręsti kitus elementarius (...) klausimus, nes tai yra žmogaus orumo, pagarbos jiems klausimas“, – akcentavo I. Šimonytė.

Savo ruožtu dabartinis šalies vadovas, atsakydamas į klausimą, ar vienos lyties poros gali įsivaikinti, buvo kategoriškas.

„Civilinių santykių sureguliavimui tarp vienos lyties porų – taip, įsivaikinimui – ne“, – trumpai pasisakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad sekmadienį vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. rinkėjų palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Greitai rinkimai, iškrypėliai išnyks iš politinio vaizdo visai.

Kur blt

Kur blt portretas
pažiūrėt visa šitu debatu kartojima? Vakar negalėjau pažiurėt o paskui niekur nein rast Meta tik ta jobana laisvėstelevizija arba senus prieš 5 metus buvusius

Virga

Virga portretas
Tos pačios lyties santykiai yra vadinami išsigimimu....
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių