„Valstiečių“ sąrašą į Seimą VRK pripažino jungtiniu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą į Seimą pripažino jungtiniu. Tai reiškia, kad norint patekti į Seimą, daugiamandatėje apygardoje kandidatuojantys „valstiečiai“ turės perlipti 7 proc. rinkėjų palaikymo kartelę.

Šiam sprendimui komisijos nariai pritarė vienbalsiai.

„Seimo rinkimuose dalyvaujančios politinės partijos gali sujungti savo sąrašus ir kelti jungtinį kandidatų sąrašą. Kandidatų sąrašas prilyginamas jungtiniam sąrašui, jeigu jame yra du ar daugiau kandidatų, priklausančių kitai politinei organizacijai ar kitoms politinėms organizacijoms“, – Eltai siųstame atsakyme teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Tokiu atveju, vadovaujantis Rinkimų kodeksu, šis jungtinis kandidatų sąrašas gali gauti mandatų, jeigu už jį rinkimuose balsavo ne mažiau kaip 7 procentai rinkimuose dalyvavusių rinkėjų“, – pridūrė ji.

Liepos pabaigoje posėdžiavusi LVŽS taryba patvirtino galutinius kandidatų sąrašus į Seimą.

Kaip skelbta anksčiau, dar birželio viduryje R. Karbauskis teigė pasiūlęs prezidento posto siekusiam Ignui Vėgelei kartu kandidatuoti į Seimą. Visgi, po kelias savaites trukusių pokalbių, „valstiečiai“ nusprendė, kad jų politinės jėgos sąrašą Seimo rinkimuose ves partijos narys, europarlamentaras Aurelijus Veryga. Tuo metu I. Vėgėlė įrašytas paskutiniu – 141-uoju numeriu.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių