V. Sinica: turėti frakciją Seime – idealus variantas

Nacionalinį susivienijimą į Seimo rinkimus vedantis Vytautas Sinica viliasi, kad jo atstovaujama politinė jėga būsimame parlamente iškovos bent 5 mandatus. Turėti 7 vietas Seime ir savo frakciją, pažymi politikas, būtų idealus scenarijus.

„(Matau – ELTA) naują Seimą kitokį. Pirmiausiai, Seimą su Nacionaliniu susivienijimu jame. Bet apskritai – tiesiog reikalingos permainos šiandienai Lietuvoje“, – atidavęs balsą išankstiniame balsavime žurnalistams antradienį sakė V. Sinica.

„Tai čia būtų idealus variantas“, – atsakė jis, paklaustas apie Nacionalinio susivienijimo ambicijas Seime turėti frakciją.

Jis tikino, kad partija realiai vertina galimybes patekti į Seimą.

„Mes manome, kad tų galimybių realiai turime. Pavasarį buvo 3,7 proc. (rinkėjų palaikymas – ELTA) Europos Parlamento rinkimuose. Vadinasi, reikia priauginti šiek tiek virš procento. Jeigu teisingai viską padarėme šiuose rinkimuose, tai tą ir turėsime“, – kalbėjo V. Sinica, pažymėdamas, kad sociologinės apklausos Nacionaliniam susivienijimui žada perpus mažesnius rezultatus.

„Į apklausas nežiūrime, žiūrime daugiau į kitus veiksnius“, – tikino jis.

ELTA primena, kad antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šiomis dienomis nuo 7 iki 20 valandos rinkėjai gali balsuoti visų 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.

Rinkėjai savo balsą nuo antradienio ryto iki ketvirtadienio vakaro atiduoti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris taip pat atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių