V. Čmilytė-Nielsen sako, kad „laisviečiai“ kelia audrą vandens stiklinėje

Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad koalicijos partnerė Laisvės partija perdeda, kaltindama jos partiją dėl sulaužyto susitarimo kartu dalyvauti parlamento rinkimų debatuose.

„Šiaip nustebau aš pamačiusi tokią nuoskaudą, tokius kaltinimus, priekaištus iš „laisviečių“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Situacija yra tokia, kad kilo audra vandens stiklinėje ir ją kelia mūsų koalicijos mažieji partneriai“, – pridūrė politikė.

Taip ji kalbėjo Laisvės partijai apkaltinus Liberalų sąjūdį pasitraukus iš valdančiųjų susitarimo LRT debatuose dalyvauti kartu.

Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad trys valdančiosios partijos priešrinkiminiuose debatuose kartu dalyvauti sutarė rugpjūčio viduryje įvykusiame koalicinės tarybos posėdyje. Pagal Rinkimų kodeksą, partijos gali susitarti kartu dalyvauti debatuose, o jei tokių susitarimų nėra, traukiami burtai.

Pasak Laisvės partijos atstovo Vytauto Mitalo, susitarimu tarp valdančiosios koalicijos siekta į debatus eiti kartu su opoziciniais socialdemokratais ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ arba Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Vis dėlto Liberalų sąjūdžio atstovai pasirašė kitą susitarimą be Laisvės partijos. Jame numatyta, kad Liberalų sąjūdis debatuose dalyvaus su socialdemokratais, „valstiečiais“ ir demokratais. Susitarimą buvo siūloma pasirašyti ir konservatoriams, tačiau jie to padaryti nesutiko.

V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad taip nutiko, nes pagrindinės opozicinės partijos nesutiko dalyvauti su trimis valdančiosiomis.

„Taip ir likome trise, tai natūralu, kad toks susitarimas tapo neaktualus“, – teigė liberalų lyderė.

Pasak jos, Liberalų sąjūdis iki Seimo rinkimų dalyvaus bent dviejose dešimtyse debatų.

„Tai galimybių debatuoti visais kampais su absoliučiai visais rinkimų dalyviais bus pakankamai daug“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Įsijautrinimas, rinkiminė įtampa jau turbūt savo duoda“, – kalbėjo ji.

Seimo rinkimai vyks spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių