V. Blinkevičiūtė ves LSDP sąrašą Seimo rinkimuose

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ves partijos sąrašą rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Taip, vesiu socialdemokratų rinkimų sąrašą į Lietuvos Respublikos Seimą“, – šeštadienį Šventojoje vykstančioje partijos konferencijoje sakė V. Blinkevičiūtė.

„Ir, jeigu Lietuvos žmonės rudenį išreikš didžiausią pasitikėjimą socialdemokratais, prisiimsiu visą man tenkančią atsakomybę“, – kalbėjo ji.

Partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

„Mūsų, socialdemokratų, tikslas labai aiškus – pakeisti neveiklią konservatorių vyriausybę socialdemokratų vyriausybe“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

V. Blinkevičiūtė daugelį mėnesių vengė atsakymo dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, tačiau šios savaitės pradžioje po Europos Parlamento (EP) rinkimų, kurių metu buvo perrinkta jame dirbti, pranešė priėmusi sprendimą.

LSDP pirmininkė Europos Parlamente dirba nuo 2009 metų.

Per EP rinkimus socialdemokratai surinko beveik 18 proc. balsų ir išlaikė dabar turimus du mandatus.

Žmonės nori vienijančios, kuriančios, socialiai teisingos ir gerbiančios žmones valdžios.

Iššūkis – palaikymas Vilniuje

Pasak V. Blinkevičiūtės, prezidento ir EP rinkimų rezultatai rodo, kokios politikos „nori dauguma Lietuvos žmonių“.

„Žmonės nori vienijančios, kuriančios, socialiai teisingos ir gerbiančios žmones valdžios“, – sakė socialdemokratų lyderė.

Ji pasidžiaugė, kad LSDP EP rinkimuose laimėjo 45 iš 60 savivaldybių.

„Labai tikiuosi, kad tokio plataus palaikymo sulauksime ir rudenį Seimo rinkimuose, bet tik tokiu atveju, jei susitelksime, jei dirbsime, jei gerbsime rinkėjus ir jei per anksti neužsidėsime karūnų“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Anot jos, vienas iš per rinkimus socialdemokratų lauksiančių iššūkių yra gauti daugiau balsų sostinėje.

„Pritariu žmonėms, (...) kurie sako, kad rinkimus nulemia sostinėje gyvenantys turtingieji, nors visa likusi Lietuva gali turėti ir kitokią nuomonę. Drįstu teigti, kad tai labai rimta problema ir iššūkis mums, kaip pelnyti didesnį vilniečių pasitikėjimą“, – dėstė V. Blinkevičiūtė.

Kritika Vyriausybei

Savo kalboje socialdemokratų lyderė kritikavo dabartinę Vyriausybę.

„Kokią sritį bepaimtum, ten palaida bala, kur dursi pirštu, ten chaosas, lydimas gražių, save giriančių žodžių bei plojimų sau“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininkė išskyrė švietimo, susisiekimo, sveikatos apsaugos sritis kaip pačias problematiškiausias.

„Susidaro įspūdis, kad I. Šimonytės Vyriausybė darbą baigė dar pernai gruodį, kuomet Seime priėmė biudžetą“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė kritikavo ir po Monikos Navickienės atsistatydinimo susidariusią situaciją, kai finansų ministrė Gintarė Skaistė šiuo metu laikinai taip pat vadovauja Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoms.

„Aš tokių stebuklų nepamenu. Pusiau juokais, pusiau rimtai kalbant, gal tuomet galima tris kartus sumažinti ministerijų skaičių?“ – sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininkė kėlė klausimą, ar Vyriausybei susiduriant su sunkumais, efektyviai naudojamos biudžeto lėšos.

„Ar jos nešvaistomos, ar nepiktnaudžiaujama valdžia ir per menka kontrolė?“ – klausė V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratai per konferenciją taip pat aptars politines aktualijas ir patvirtins Seimo rinkimų programą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

net neabejoju: išvažiuos į Briuselį

net neabejoju: išvažiuos į Briuselį portretas
Net neabejoju, kad kai išrinks ją į Seimą, atsisakys Seimo mandato ir išvažiuos į EP. Ten juk daugiau moka. Ir toliau saldžiai kalbės apie meilę Lietuvai ir jos žmonėms

Nupušėlių sovietlaikio

Nupušėlių sovietlaikio portretas
pensinykų, nusipenėjusi Briusely ,motušėlė.Pyktis ima,kad tiems dundukams pensijas iš savo prakaito mokam.

riboto mąstymo BLINKĖ- ves SOCDEMŲ nevykėlius iki seimo durų

riboto mąstymo BLINKĖ- ves SOCDEMŲ nevykėlius iki seimo durų portretas
Lietuvos ŽMONĖS ! -nebalsuokime už socdemų n e v y k ė l i u s, kuriuos BLINKĖ bando į k i š t i prie valstybės LOVIO, pati n u s i š a l i n d a m a į BRIUSELĮ, -- visa tai rodo, kokius n e v y k ė l i u s bando prakišti į valdžią SOCDEMŲ KGB-tų gauja.--Todėl Lietuvoje gali būti dar b l o g i a u , nei buvo -- nusikaltėlių konservų kgbistų CHUNTA su n u k r y p ė l i a i s .
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių