Tarp G. Nausėdos rėmėjų – ir liberalas A. Klišonis: ar tai gali būti nemaloni staigmena kolegoms?

Sekmadienio vakarą į perrinkimo siekiančio Gitano Nausėdos štabą atvyko ir Liberalų sąjūdžio atstovas, Plungės meras Audrius Klišonis. Nors jo atstovaujama politinė jėga neparėmė nė vieno kandidato, savivaldybės vadovas tikina – partijos nariai gali laisvai reikšti savo nuomonę ir pažiūras.

„Liberalų sąjūdis išreiškė poziciją tiek pirmajame, tiek antrajame rinkimų ture – kad mūsų rekomendacija partiečiams balsuoti laisvai. Vieni gali paremti gerbiamą Ingridą Šimonytę, kiti gali paremti dabartinį prezidentą Gitaną Nausėdą. Čia laisvos nuomonės ir kiekvieno pozicija yra skirtinga“, – sekmadienio vakarą G. Nausėdos štabe žurnalistams sakė A. Klišonis.

Klausiamas, ar jo apsilankymas šalies vadovo rinkiminiame štabe gali būti nemaloni staigmena kolegoms liberalams, A. Klišonis patikino, jog kiekvienas partijos narys gali laisvai apsispręsti, ką remti šiuose rinkimuose.

„Mes nesame tokia partija, kuri kiekvienu atveju turi pasakyti pirmininkei ar valdybos nariams, kad mes kažkur važiuojame ar nevažiuojame. Mes patys esame laisvi žmonės“, – aiškino Plungės meras.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko antrasis prezidento rinkimų turas, kuriame, kaip ir prieš penkerius metus, susitiko perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Sekmadienį vykusio balsavimo metu gyventojai savo pilietinę valią reiškė gerokai pasyviau nei pirmajame rinkimų ture. Prieš dvi savaites prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. gyventojų, o šį sekmadienį – 49,61 proc.

Prieš penkerius metus bendras aktyvumas pirmajame rinkimų ture siekė 56,46 proc., o pakartotiniame balsavime – 53,43 proc.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių