R. Karbauskis: partija nėra apsisprendusi, kas ves LVŽS sąrašą Seimo rinkimuose

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad partija kol kas nėra apsisprendusi dėl sąrašo lyderio rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Politiko įsitikinimu, kad ir kas ves „valstiečius“ į parlamento rinkimus, tai neturės lemiamos įtakos rezultatams.

„LVŽS nėra organizacija, kur vienas žmogus spręstų, kas ves sąrašą. Taryba nėra priėmusi jokių sprendimų, mes svarstysime tą klausimą. Variantų yra įvairių“, – žurnalistams spaudos konferencijoje teigė R. Karbauskis.

„Nesvarbu, kas ves sąrašą – rezultatas priklausys ne nuo to. Tai didžiąja dalimi priklausys nuo stiprių (vienmandačių – ELTA) apygardų kandidatų“, – sakė politikas, pridurdamas, kad būtent tai dabar ir yra pagrindinis partijos prioritetas.

„Paprasčiausiai mums dabar didžiausia koncentracija yra į tai, kad (...) atrinktume žmones į vienmandates apygardas, nes Seimo rinkimuose, kaip ir minėjau, rezultatas didžiąja dalimi priklausys nuo to, kaip sėkmingai partijos pasirodys vienmandatėse apygardose“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Visgi, jis neatmeta, kad apie prisijungimą prie partijos sąrašo Seimo rinkimuose svarstančio prezidento posto siekusio Igno Vėgėlės parama LVŽS gali būti ypač naudinga.

„Manau, kad bet koks bendradarbiavimas yra naudingas visais atvejais. Vienyti jėgas, atstovaujant savo vertybes, visada yra naudinga. Ir jei tai įvyks Seimo rinkimuose, jei sugebėsime su Ignu (Vėgėle – ELTA) susitarti dėl bendradarbiavimo Seimo rinkimų kampanijoje, manau, tai bus labai stiprus sėkmės faktorius dėl „valstiečių“ sąrašo Seimo rinkimuose“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Sekmadienį pasibaigusiuose Europos Parlamento rinkimuose daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Konservatoriams pavyko išlaikyti 3 savo atstovus Europos Parlamente. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Kairioji politinė jėga iškovojo 2 mandatus. Po vieną mandatą atiteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), Laisvės partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstiečiams reikia daugiau įdirbio

Valstiečiams reikia daugiau įdirbio  portretas
Be Verygos bus sunku..

Nelabai

Nelabai portretas
čia gali narsintis - nieko gero ir aktyvaus seime ponai nenuveikė. Tik demagogija ir laukimas kada pyderai ar konservliberalai ,,susidegins patys" Mindė ir mindė ,,tą patį suda". Manot nesekam seimo posėdžių, nematom kad pas jus be V.Ažuolo ir D.Gaižausko nieko daugiau nėr? Vien tušti pliuškiai. Apmaudu kad dar vaizduojat kad viskas yra labai gerai. O aš jus palaikiau...

Geriau

Geriau portretas
jau i kartuves juos vestu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių