Prezidentūros atsakas VRK: dėkojame, bet įrašo nepašalinsime (papildyta)

Nepaisant Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įspėjimų, Prezidentūra sako netrinsianti šalies vadovo Gitano Nausėdos „Facebook“ profilyje paskelbto kvietimo žmonėms laukti rinkimų rezultatų nurodydama, kad nelaiko to rinkimų agitacija.

„Dėkojame Vyriausiajai rinkimų komisijai už reikalavimą laikytis agitacijos draudimo nuostatos. Įrašo nepašalinsime, kadangi įrašu jokios agitacijos nevykdome, įrašas nenaudojamas jokiems rinkimų reikalams, jis skirtas pakviesti žmones tuos, kas nori, laukti rinkimų rezultatų jau, žinoma, pasibaigus rinkimams“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Tai jis teigė VRK įspėjus, jog įrašas, kuriuo G. Nausėda sekmadienį kvietė susirinkti žmones į Prezidentūros kiemą, gali būti laikomas rinkimų agitacija, nes „kelia susidomėjimą kandidatu bei kuria naujus rinkimų dienos įvykius“ agitacijos draudimo laikotarpiu.

Įrašo nepašalinsime, kadangi įrašu jokios agitacijos nevykdome, įrašas nenaudojamas jokiems rinkimų reikalams.

VRK teigė nusiuntusi raštą tiek G. Nausėdos rinkimų štabui, tiek Prezidentūrai.

Komisija taip pat atkreipia dėmesį, kad abejonių kelia ir tai, ar Rinkimų kodekso nuostatoms, draudžiančioms naudotis tarnybine padėtimi rinkimų tikslais, neprieštarauja ir tai, jog, kaip nurodoma įraše, Prezidentūros kiemas bus atviras ilgiau, jame bus įrengti ekranai, kuriuose bus rodomi rinkimų rezultatai.

R. Jasiulionio teigimu, panašus rinkimų rezultatų laukimas vyko ir 2019-asiais, nors tuomet tai daryta Daukanto aikštėje, priešais Prezidentūrą.

„Norime, kad ir šią rinkimų naktį ar vakarą, jau aiškėjant rezultatams, žmonės taip pat galėtų susirinkti čia, prie Prezidentūros rūmų, kurie yra prezidento institucijos tam tikras simbolis“, – sakė jis.

Pasak R. Jasiulionio, rinkimų rezultatų kviečiama laukti jau pasibaigus agitacijos draudimui, o kiemelis liks atviras iki vidurnakčio, nes anksčiau rezultatai „turbūt nebus dar visiškai aiškūs“.

Anot jo, į kiemą pakviestas ir I. Šimonytės štabas ir „jei norės, galės naudotis visiems atvira erdve“.

„Ingridos Šimonytės sėkmės atveju padėtumėme logistiškai ir techniškai“, – tikino jis.

Kvietimas G. Nausėdos paskyroje atsirado apie 10 valandą.

Jame kandidatas kvietė „su draugais ir artimaisiais kartu laukti rinkimų rezultatų Prezidento rūmų kieme su fontanu ir parke!“, nurodė, kad specialiuose ekranuose bus galima stebėti transliacijas, taip pat žadėjo, jog rūmų kiemas bus atviras ne iki 22 val., kaip įprasta, o iki vidurnakčio.

Antrajame prezidento rinkimų ture dalyvauja G. Nausėda ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė.

VRK pirmininkė: įrašas bus vertinamas po rinkimų

VRK pirmininkė Lina Petronienė sako, kad skundų susilaukęs prezidento įrašas bus vertinamas jau po rinkimų.

„Po rinkimų bus vertinamos visos aplinkybės ir bus sprendžiama“, – Eltai sakė L. Petronienė.

Lina Petronienė (J. Kalinsko/ELTOS nuotr.)

„Iš tikrųjų sunku jau būtų komentuoti Prezidentūros poziciją. Kiekvieno valia yra nuspręsti, kaip jis elgiasi, ką jis daro. Mes tiesiog informavome, pasiūlėme išimti įrašą“, – Eltai teigė L. Petronienė.

„Tai nėra labai dažna rinkimų dieną, tad mums buvo svarbu sureaguoti ir pasakyti, kokia yra mūsų pozicija ir kokias rizikas mes matome“, – sakė L. Petronienė, pažymėdama, kad dėl minėto prezidento įrašo VRK susilaukė kelių skundų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiaupas

Čiaupas portretas
Kederasai tuomi ir skiriasi nuo normalių žmonių, kad įstatymai jiems negalioja. Aigas jau garsiai svajoja, kaip jis laimėjęs įves chuilo tipo tvarką, nes “jį tiesiogiai rinko tauta”. Šimonytė vemti verčia, bet už “tęstinumą” balsuoti gali tik aklieji.

ok :)

ok :) portretas
Jei laukti rinkimų rezultatų būtų sušaukusi Šimonytė, garantuotai būtų buvę viskas ok. :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių