Premjerė sveikina su Sąjūdžio diena: jis paklojo tvirtus laisvės, demokratijos pamatus

  • Teksto dydis:

Sąjūdis paklojo tvirtus laisvės, demokratijos ir tiesos sakymo pamatus, sako premjerė Ingrida Šimonytė, sveikindama šalies gyventojus šio judėjimo įkūrimo 36-ųjų metinių proga.

„Šis neįtikėtinai galingas pilietinis judėjimas paklojo tvirtus laisvės, demokratijos ir tiesos sakymo pamatus. Sąjūdžio siekių įkvėpti ir šiandien kuriame modernią Lietuvą, susitelkę dirbame vardan Tėvynės laisvės ir klestėjimo. Patys rašome šalies sėkmės istoriją“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Sąjūdis sujungė visas laisvę mylinčias širdis, akimirksniu ištirpdė okupacijos metų įšalą, sugriovė melo užkardas ir subūrė žmones kurti savo valstybę“, – teigė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą priminė, kad laisvę ir nepriklausomybę reikia ne tik branginti, bet ir ginti.

I. Šimonytė sveikina Sąjūdžio įkūrėjus, bendražygius, sugrąžinusius tikėjimą ir atsakomybę už nepriklausomos valstybės ateitį.

„Eikime Lietuvos kūrimo keliu susitelkę ir žinodami, kad Tėvynės stiprinimo darbai – kilni pareiga“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Sąjūdis sujungė visas laisvę mylinčias širdis, akimirksniu ištirpdė okupacijos metų įšalą, sugriovė melo užkardas ir subūrė žmones kurti savo valstybę.

Sąjūdžio pradžia laikomas 1988 metų birželio 3 dieną Lietuvos mokslų akademijos salėje vykęs susirinkimas, per kurį buvo išrinkta 35 narių LPS iniciatyvinė grupė.

1988 metų vasarą ir rudenį per Lietuvą nuvilnijo tūkstantiniai Sąjūdžio mitingai, vyko daug akcijų ir renginių, skirtų Sąjūdžio idėjoms skleisti, ekologijos, paminklosaugos ir kitoms to meto problemoms iškelti. Miestuose ir rajonuose steigėsi LPS iniciatyvinės grupės, kolektyvuose – Sąjūdžio rėmimo grupės, buvo pradėta leisti Sąjūdžio spauda.

1988 metų spalio 22–23 dienomis vyko LPS steigiamasis suvažiavimas, kuriame dalyvavo atstovai iš visos Lietuvos, buvo išrinktas ir patvirtintas LPS Seimas ir Seimo taryba, priimta LPS programa, įstatai ir 30 rezoliucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amoralumas

Amoralumas portretas
Kokti moteriškė, naikinanti visą Sąjūdžio palikimą.

aciu uz sveikinimus

aciu uz sveikinimus portretas
,, geriausia kas nutiko Lietuvai'' ponia

kokios dar laisves

kokios dar laisves portretas
tikrai nevisprote!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių