Opozicija G. Landsbergiui rengia klausimus apie įsigytą vilą Graikijoje

  • Teksto dydis:

Opozicija užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui rengia klausimus apie jo žmonos turimą nekilnojamąjį turtą Graikijoje, skelbia portalas delfi.lt.

Su konservatorių lyderiui rengiamais klausimais susipažino ir ELTA. Pasiderinusi su kitomis opozicinėmis frakcijomis iniciatyvos ėmėsi Mišrios Seimo narių grupės frakcija. Pasak jos atstovų, šiuo metu renkami parašai, kad prasidėjus parlamento rudens sesijai ministras privalomai atsakytų į klausimus plenarinių posėdžių salėje.

Pagal Seimo statutą, 10 Seimo narių gali posėdžių sekretoriatui įteikti raštišką klausimą Vyriausybės nariui dėl ypač svarbios problemos su reikalavimu, kad į jį būtų atsakyta to paties posėdžio metu. Vienas Seimo narys per sesiją gali pasirašyti ne daugiau kaip vieną tokį reikalavimą.

Opozicija ketina teirautis, kodėl prabangų nekilnojamą turtą ministro šeima įsigijo panašiu metu, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą ir ar tai nesiunčia dviprasmiškos žinutės.

Taip pat norima klausti, ar G. Landsbergis naudojosi turimu ministro statusu prašydamas Graikijos Vyriausybės atstovų pagalbos ir ar jam buvo suteiktos papildomos nuolaidos.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę portalas lrytas.lt pranešė, jog G. Landsbergio šeima įsigijo prabangią vilą Graikijos Eginos saloje. Portalo duomenimis, sklypas su pastatais įregistruotas ministro žmonos Austėjos Landsbergienės vardu.

Kaip skelbė lrytas.lt, už šį nekilnojamąjį turtą dar 2022 m. vasarį A. Landsbergienė sumokėjo 225 tūkst. eurų avansą. Pasirodžius publikacijai viešojoje erdvėje kilo klausimų dėl to, kad sklypo įsigijimo mėnuo sutampa su Rusijos plataus masto į Ukrainą pradžia.

2022 m. ir 2023 m. A. Landsbergienės turto deklaracijose nurodytas 795 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlykštu žiūrėti , o jau tikėti

Šlykštu žiūrėti , o jau tikėti  portretas
" vieninteliais patryyyyjotais iš skaidruomenės " aš seniai negaliu . Premjerės konservatorės Šimonytės vyriausybė pati blogiausia ! Viena ministrė dėl " čekių " skandalo turėjo palikti pareigas, kita turėjo palikti pareigas dėl privačiu lėktuvu skrydžio į Dubajų ir įtartinų statybų , dabar pranašaujantis karą " ryt poryt " ir " slava Ukrainai " rėkikas - ministras karo išvakarėse perka vilą Graikijoje ? Ir galimai su protekcija ? Bėgs ? O mums lipdukus " priedanga " klijuoja ?

?

? portretas
sis veikejas atejo i politika nuogas , basas... o dabar ?vilos, butai , turtai...klausimas is kur ?seniai turejo sedeti, bet mes lietuvoje...

R

R portretas
Juk didžiulis vagis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių