Lietuva renka valdžią: vyksta balsavimas antrajame ture

  • Teksto dydis:

Lietuvoje vienmandatėse apygardose sekmadienį renkami 63 Seimo nariai, iki rinkimų apylinkių uždarymo draudžiama agituoti už kandidatus.

Rinkimų apylinkės atidarytos nuo 7 val. ir darbą baigs 20 val.

Iš viso rinkėjų sąrašuose įrašyta kiek daugiau 2 mln. Lietuvos piliečių.

Antrajame ture renkami 63 Seimo nariai, balsuoti nebereikia aštuonių vienmandačių apygardų rinkėjams: Senamiesčio-Žvėryno, Antakalnio, Kelmės-Šilalės, Kėdainių, Žiemgalos vakarinės, Šalčininkų-Vilniaus, Nemenčinės ir Jonavos. Čia parlamentarai išrinkti per pirmąjį rinkimų turą.

Per pirmąjį turą iš viso išrinkti 78 Seimo nariai iš 141.

Sekmadienį, pagrindinę rinkimų dieną, likus septynioms valandoms iki balsavimo pradžios įsigaliojo agitacijos draudimas.

Rinkimų kodeksas numato, kad per pakartotinį balsavimą vienmandatėje apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių. Jeigu abu kandidatai yra gavę po vienodą balsų skaičių, Seimo nariu tampa tas kandidatas, kuris pirmą kartą balsuojant buvo gavęs daugiau balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Komedija pasibaigė:Armonaitė, pralaimėjusi visus rinkimus, šaiposi, kad ja neatsikratysime. Tai kad jau atsikratėme. Ne tik Armonaite ir jos Laisvės partija, bet ir Landsbergių mafijos karaliavimu. Dabar bus dar daugiau tyrimų ir teismų, dar daugiau Landsbergių ir jų pakalikų vagysčių išeis į viešumą. Seniai laikas. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Švediški šprotai

Švediški šprotai portretas
Kvapelis "geras" nuo tos "vienintelei teisingos" mafijos.

prognozuojama

prognozuojama portretas
LIETUVA pasirinko PRIEŠ "anūką" ir jo subinlaižius.
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių