L. Linkevičius: santykiai su Brazilija įgauna pagreitį

  • Teksto dydis:

Brazilijos Vyriausybės leidimas eksportuoti Lietuvos žuvies produktus duoda gerą pradžią tolesnių ekonominių santykių plėtrai, sako su oficialiu vizitu Brazilijoje viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak jo, šiuo metu su Brazilija kalbamasi bendradarbiavimo inovacijų, gyvybės mokslų, žemės ūkio ir turizmo srityse klausimais.

„Šiandien kalbame apie bendradarbiavimą inovacijų, gyvybės mokslų, žemės ūkio ir turizmo srityse, kuriose matome abipusę naudą. Gerą pradžią tolesnių ekonominių santykių plėtrai davė Brazilijos vyriausybės leidimas eksportuoti Lietuvos žuvies produktus į 200 milijonų vartotojų turinčią Brazilijos rinką“, – trečiadienį pranešime spaudai teigė L.Linkevičius.

Jis antradienį sostinėje Brazilijoje susitiko su šalies diplomatijos vadovu Mauro Vieira bei plėtros, pramonės ir užsienio prekybos generaliniu viceministru Ivanu Ramalho (Ivanu Ramaljo).

Susitikimuose aptarta galimybė pagreitinti Lietuvos pieno produktų eksporto į Braziliją leidimų procedūras, rengiami ekonominio bendradarbiavimo ir apsikeitimo informacija mokesčių klausimais susitarimai, sutarta paspartinti teisinės pagalbos ir apsikeitimo nuteistaisiais susitarimų pasirašymą.

Brazilija beveik po dvejus metus trukusių derybų leido importuoti lietuviškus žuvies produktus, praėjusią savaitę Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot pranešimo, L.Linkevičius pakvietė Brazilijos studentus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose, naudotis Brazilijos vyriausybės programos „Mokslas be sienų“ ir Europos Sąjungos programos „Erasmus+” stipendijomis.

Brazilijos diplomatijos vadovas M.Vieira priėmė kvietimą apsilankyti Lietuvoje pažymint oficialių santykių tarp Lietuvos ir Brazilijos sukaktis – 2016 metais sueis 85 metai nuo tada, kai buvo užmegzti diplomatiniai santykiai, ir 25 metai nuo jų atkūrimo 1991-aisiais.

L.Linkevičius informavo M.Vieirą, kad Lietuvos Seime įkurta parlamentinė draugystės su Brazilija grupė, kuri padės aktyviau plėsti politinius santykius tarp valstybių.

Ministrai taip pat aptarė Europos Sąjungos ir Brazilijos santykius, pasaulio diplomatijos ir regionų aktualijas. L.Linkevičius pažymėjo, kad tarptautinė bendruomenė turi Rusijai siųsti aiškią vieningą žinią, smerkiančią Rusijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu.

Kartu su ministru Brazilijoje lankosi automobilių detalių gamintojų ir eksportuotojų delegacija, kuri dalyvauja didžiausioje Lotynų Amerikos tarptautinėje automobilių detalių parodoje San Paule.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam indenas

tam indenas portretas
pirmiausiai perskaityk, o po to rašyk, nevisproti.

indenas

indenas portretas
nu geras jau pradesim bendrauti su amazones indenais tik ka jie mums gali pasiulyt ir ka mes jiems siulysim
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių