Kanceliarija pirks apklausą: kaip gyventojai informuoti apie Vyriausybės darbą?

Vyriausybės kanceliarija ketina pirkti visuomenės nuomonės tyrimą, ar gyventojai jaučiasi aiškiai informuoti apie Vyriausybės veiklą.

Vyriausybės kanceliarija šį mažos vertės viešąjį pirkimą praėjusią savaitę paskelbė Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP).

Ketinama įsigyti kiekybinių, kokybinių visuomenės nuomonės ir „omnibus“ metodu atliekamų tyrimų paslaugas.

Kaip rašoma skelbime, tyrimais siekiama ištirti, ar Lietuvos gyventojai jaučiasi aiškiai ir suprantamai informuoti apie Vyriausybės kanceliarijos ir Vyriausybės vykdomus pokyčius, ministro pirmininko ir Ministrų kabineto veiklą.

Nurodoma, kad kiekybiniame tyrime turi būti apklausta ne mažiau kaip tūkstantis gyventojų, respondentai turi reprezentuoti visus šalies gyventojus pagal pagrindines socialines demografines charakteristikas – vietovę, lytį, amžių ir kitas.

Tokia pati respondentų imtis turės būti naudojama ir „omnibus“ tyrimui.

Taip pat nurodoma, kad tyrimo klausimyną gali sudaryti ne daugiau nei 15 atvirų, uždarų ir pusiau uždarų klausimų.

Kokybinis tyrimas turės būti atliktas vykdant fokusuotą grupinę diskusiją arba giluminį interviu.

Pasiūlymų iš tiekėjų kanceliarija laukia iki rugsėjo 17-osios, tyrimų pirkimui numatyta skirti ne daugiau nei 30,25 tūkst. eurų su PVM.

Praėjusią kadenciją premjero pareigas ėjęs Saulius Skvernelis buvo sulaukęs kritikos dėl Vyriausybės kanceliarijos perkamų visuomenės nuomonės tyrimų paslaugų.

Tuomet 2018 metų rugsėjį ir 2020 metų balandį užsakytos apklausos, kur gyventojų klausta apie Vyriausybės darbą, sietos su 2019 metų prezidento rinkimais ir 2020 metų Seimo rinkimais.

2019 metais Vyriausybės kanceliarijos užsakymu taip pat atlikta apklausa apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir partijos lyderio Ramūno Karbauskio veiksmų įtaką premjero darbo vertinimui. R. Karbauskis tuomet teigė, kad S. Skvernelis elgėsi nekorektiškai ir galėjo supainioti interesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių