I. Šimonytė švietimo ministro kandidatūrą žada teikti kitą savaitę, nelaiko to prioritetu

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė žada prezidentui pateikti naujo švietimo ministro kandidatūrą kitą savaitę, bet sako, kad tai nėra didelės svarbos klausimas.

„Manyčiau, kad būsiu pasirengusi pateikti (ministro kandidatūrą – BNS) kitą savaitę, bet nemanau, kad čia kažkoks yra labai kritinis klausimas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.

Antradienį su prezidentui Gitanu Nausėda pirmą kartą po rinkimų susitikusi premjerė sakė ketinanti pateikti ministro kandidatūrą šią arba kitą savaitę.

G. Nausėda LRT laidai „Dienos tema“ praėjusią savaitę teigė, jog rasti kandidatą į švietimo ministro kėdę, kuris dirbtų tik kelis mėnesius iki naujos Vyriausybės suformavimo rudenį po Seimo rinkimų, gali būti sudėtinga.

Panašią poziciją anksčiau yra išsakiusi ir I. Šimonytė.

Nuolatinio švietimo ministro Lietuva neturi nuo balandžio, kai iš šių pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Jis atsistatydino nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos vienuoliktokų tarpinių patikrinimų problemos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai laikinai vadovauja socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abituriento senelis

abituriento senelis portretas
Greb. Premjere ministru skirkite tą garsūjį kritiką Serapiną, tegul jis padaro tvarką, arba nutils amžiams

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Bet toji piš ir visi dabartiniai valdžiažmogos viso švirtimo nelaiko prioritetu! Jiems prioritetas partnerystės įstatymas, Stambulo konvencija, lietuviškos abėcėlės ir valstybinės lietuvių kalbos sunaikinimas (jau ir dokumentus gauname, pasirašytus ir rusų kalba), visi atvykėliai, mažumų teisių įstatymas (jiems netinka mūsų Konstitucija ir dar reikia ypatingų sąlygų!) ir t.t.

Tautos balsas

Tautos balsas portretas
Greiciau rinkimai, kad situ … valdzioje neliktu nei dvoko.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių