G. Nausėda: tikimės, kad siekdama euroatlantinės integracijos Moldova tęs reformas

  • Teksto dydis:
Prezidentas Gitanas Nausėda telefonu bendravo su Moldovos Respublikos vadovu Igoriu Dodonu.


 

 

Pokalbis organizuotas, ruošiantis Europos Sąjungos Rytų partnerystės viršūnių susitikimui birželio 18 dieną, kuriame bus atnaujintos ES ir Rytų partnerystės valstybių santykių gairės.

Šalių vadovai sutarė, kad reikalinga nauja dinamika ir postūmis ES Rytų partnerystės iniciatyvai.

„ES jaučiamas tam tikras Rytų partnerystės „nuovargis", bet Lietuva išlieka ištikima šios iniciatyvos rėmėja. Norime suteikti šiai politikos krypčiai naują impulsą, o tam labai svarbu išgirsti, kokie yra šalių lūkesčiai ir tolesnio bendradarbiavimo vizija", - sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentai aptarė Moldovos reformų eigą ir rezultatus. Lietuvos vadovas išreiškė lūkestį, kad šalis tęs teismų sistemos reformą ir stiprins antikorupcines priemones.

„Glaudėjant ES ir Moldovos santykiams, labai svarbūs konkretūs ir apčiuopiami rezultatai įgyvendinant reformas. Tikimės, kad jei Moldova sėkmingai jas įgyvendins, tai leis ES suteikti didesnę makrofinansinės pagalbos paketo dalį Moldovos ūkio plėtrai. Lietuva remia ir gilesnę ES asocijuotųjų šalių - Moldovos, Ukrainos ir Sakartvelo - integraciją į ES vidaus rinką", - teigė prezidentas ir pridūrė, kad Lietuva pasirengusi tęsti ES aukšto lygio patariamosios misijos ekspertų pagalbą Moldovai.

Pokalbyje aptarta situacija šalyse dėl kovos su COVID-19 viruso plitimu. Lietuva jau yra skyrusi 100 tūkst. eurų paramą Rytų partnerystės šalims - Armėnijai, Sakartvelui, Moldovai ir Ukrainai - ir planuoja toliau organizuoti paramą Rytų partneriams kovoje su koronavirusu.

G. Nausėda balandžio 23 d. kalbėjosi su Baltarusijos vadovu Aliaksandru Lukašenka, o artėjančią savaitę planuoja susisiekti su Sakartvelo, Azerbaidžano, Armėnijos, Ukrainos lyderiais, pranešė Prezidento komunikacijos grupė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuosėdai-kokias "reformas",suski? Ar ŠITOKIAS?

nuosėdai-kokias "reformas",suski? Ar ŠITOKIAS? portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

palikit

palikit  portretas
cigonyna ramybeje,ten ruskelis seimininkauja.

...

... portretas
GAILA būtų Moldovos.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių