G. Nausėda: nebūtų solidu, jei įspaudęs į kampą mėginčiau įkalbinėti V. Blinkevičiūtę tapti premjere

Prezidentas Gitanas Nausėda neketina spausti socialdemokratų lyderės Vilijos Blinkevičiūtės, jog ši po spalį vyksiančių Seimo rinkimų imtųsi vadovauti Vyriausybei.

„Būtų nelabai solidu, jeigu aš ją įspaudęs į kampą mėginčiau įkalbinėti tapti premjere. Tai yra pačios politikės sprendimas, jos atsakomybė prieš partiją, prieš šalį“, – trečiadienį LRT televizijai sakė G. Nausėda.

„Manau, kad ji turėtų bet kuriuo atveju labai atvirai ir labai nuoširdžiai pasakyti priežastis, kodėl ji imasi arba kodėl nesiima šių pareigų“, – pridūrė jis.

Prezidento teigimu, pokalbiai dėl V. Blinkevičiūtės vadovavimo Vyriausybei galėtų būti pratęsti po spalį vyksiančių Seimo rinkimų.

„Su ponia Vilija mes kalbėjome ne kartą ir dar kalbėsime. Matau, kad tai yra tęstinis procesas. Dabar ji paskelbė, kad ji veda  partijos sąrašą. Savo vardu ir autoritetu stengiasi padėti partijai, kas yra visiškai natūralu, nes ji yra partijos pirmininkė“, – dėstė šalies vadovas.

„Reikėtų kalbėti pagarbiai mūsų rinkėjų atžvilgiu. Jeigu jie išreikš pasitikėjimą, šis klausimas bus labai tiesiogiai iškeltas, bet jeigu rinkėjai nepareikš to pasitikėjimo, tai galimas dalykas, kad ir klausimas taps nebeaktualus“, – akcentavo G. Nausėda.

ELTA primena, kad šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) konferencija patvirtino Seimo rinkimų programą bei kandidatus į parlamentą. Sąrašo lydere tapo partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė. Visgi, politikė aiškiai nepasakė, ar išrinkta į Seimą atsisakytų europarlamentarės mandato ir imtųsi premjerės pareigų.

Tiesa, prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DABAR VISI TURĖTŲ

DABAR VISI TURĖTŲ portretas
MATYTI IR SUPRASTI ,KĄ REIŠKIA BŪTI PREMJERE.,KAD TAI ,TIESIG,SAVIŽUDYBĖ,KAD KĄ BEDARYTUM ATSIRAS""PROTINGESNIŲ"" IR SUKRITIKUOS. NET NEPASIŪLYDAMI KITO VARIJANTO.

Inter

Inter portretas
svarbiausia, kad yra tas "JEIGU..." jeigu laimės socdemai, jeigu blinkė norės... jeigu... O mes, rinkėjai, tą JEIGU ir sutvarkysim:)) jeigu neliks socdemų ir konservų valdžioje, pabandysim šitą varinatą.

vyk ta blinkeviciuce velniop nuo saves Gitanai

vyk ta blinkeviciuce velniop nuo saves Gitanai portretas
tai simoOnytes analogas [ na gal ir ne tokia chame -bet iskrypus dvigubai labjau] jei taps premjere manau prades savo premjeriavima , LGBTQ istu vestuvemis su stambuliniu konvenciju iteisinimu ir lenkissku mazumu apdalinimu lenkiskom kortom.....afrikieciu , arabu ir chocholu banderu su bulbasais masisku gabenimu y lietuva...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių