G. Landsbergis apie V. Blinkevičiūtę: jei rinkėjams malonu būti apgautiems – ką aš galiu patarti

Jei partijos sąrašą Seimo rinkimuose vesianti socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė neatsisakys Europos Parlamento (EP) mandato – tai reikš manipuliavimą rinkėjais, sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Objektyviai galima teigti, kad tai yra šiokia tokia manipuliacija, mėginant savo vardo žinomumu pritraukti didesnį dėmesį, nekalbant apie atsakomybę“, – žurnalistams sekmadienį sakė G. Landsbergis.

„Tai nėra įstatymais draudžiama. Jei atrodo, kad tokia manipuliacija yra tinkama, o rinkėjams malonu būti apgautiems – ką aš galiu patarti“, – svarstė politikas.

Ilgą laiką neatskleidusi savo politinių planų, LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį pranešė vesianti partijos sąrašą spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Visgi politikė neatsako, ar sėkmės atveju imtųsi premjerės pareigų. Ji taip pat neatskleidžia, ar laimėjus spalį vyksiančius rinkimus atsisakytų Europos Parlamento mandato.

„Aš, kaip partijos pirmininkė, vedu sąrašą į Seimo rinkimus, nes prisiimu atsakomybę ir jaučiu didelę atsakomybę už tai, kad mūsų žmonės pasirinktų mus, socialdemokratus. Tai mano atsakomybė. Lygiai taip pat mano, kaip partijos pirmininkės, atsakomybė – jeigu žmonės mumis patikės – kad būtų suformuota tinkama valdančioji dauguma ir kad žmonės, kurie pasirengę vienoms ar kitoms pareigoms, iš tikrųjų būtų patvirtinti į tas pareigas“, – šeštadienį po LSDP konferencijos žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad dar prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Rinkimai į Seimą vyks šių metų spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Nu patc G.Lanszbergyys su seneliu senai turėjo sėdėt kaliuzei už afioras ir nuostolius padarytus LT!!!

Romas

Romas portretas
per visą Lietuvos nepriklausomybės istoriją, peršasi viena mintis, kad "blynpartiją be atseikėjimų kristinai" neišmoko kitaip dirbti. "kristutei, kristutei SAU ir t.t." o Lietuvai katinas ?...-gal. (katė?)

Keista

Keista portretas
Tikrai keista ,kad dar yra komentarai po straipsniu apie šv,Gagrį. nes po peredastų aprašymų tiek Kijeve ar kitur jie panaikinti.Vadinasi,mūsų landsbergėlis ant tiek smulkus ,kad net ir peredasto lygio nepasiekęs?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių