G. Landsbergis apie D. Trumpo parinktą viceprezidentą: įžengiame į neapibrėžtumo teritoriją

Kandidatui į JAV prezidentus Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) savo viceprezidentu pasirinkus respublikoną J. D. Vance'ą (Dž. D. Vansą), užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad „įžengiame į tam tikro neapibrėžtumo teritoriją“.

„Mes, aišku, peržengiame greičiausiai ar įžengiame į tam tikro tokio neapibrėžtumo teritoriją ir istoriją, kurioje sunku prognozuoti tiksliai ir partnerių, ir priešininkų veiksmus“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Vis dėlto ministras teigė, jog Lietuvos principinė nuostata – nesikišti į kitų šalių vidaus reikalųs.

„Lietuva nedalyvauja Jungtinių Amerikos Valstijų rinkimuose, negalime balsuoti, negalime padėti išsirinkti kandidatų į viceprezidentus ar kitus postus, dėl to net ir viešais komentarais nenorėčiau kaip nors įsitraukti į tą procesą“, – kalbėjo jis.

39 metų Ohajo senatorius J. D. Vance'as anksčiau buvo griežtas D. Trumpo kritikas, tačiau ilgainiui tapo vienu ištikimiausių jo rėmėjų.

Paklaustas, ką J. D. Vance'o kandidatūra galėtų reikšti Ukrainai, G. Landsbergis sakė, jog tai reiškia, kad „peržengiame į nežinomybę“.

„Ar tam tikri pasisakymai, kurie yra griežti, ar jie bus įgyvendinti, ar ne, šiandien pasakyti negalime“, – svarstė ministras.

Kaip skelbė leidinys „Politico“, 2022 metais Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, J. D. Vance'as teigė, jog jam „nerūpi, kas nutiks Ukrainai“.

Tuo metu šiemet vasarį vykusios Miuncheno saugumo konferencijos metu jis leidiniui sakė, kad JAV turi iš naujo įvertinti savo paramą Kyjivui ir praleido susitikimą su Ukrainos delegacija.

J. D. Vance'as palaiko buvusio prezidento D. Trumpo izoliacionistinį, prieš imigraciją nukreiptą judėjimą „Pirmiausia – Amerika“ ir kai kuriais klausimais yra dar labiau nukrypęs į politinę dešinę nei jo naujasis viršininkas.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas D. Trumpo pasirinktą viceprezidentą J. D. Vance'ą pavadino respublikono eksprezidento klonu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tylėk išperduke

Tylėk išperduke portretas
Tavęs nieko neklausia, o iš Trumpo gali gaut gerokai atgalios!

alio gabri...pagaliau atsibudai...valio...

alio gabri...pagaliau atsibudai...valio... portretas
a runkeliai daugiau nei 30m diena is dienos diena is dienos atsimusineja nuo gerove siulanciu ir brukanciu geroves gerovininiu aferistu neapibrėžtumo teritorijoje.... net lietaus mokestis yra bet jis kaip ir ekologijos ir kaip PSD , jie niekaip nesusijes su gydimu... tik su gerove...valdzioj sedinciu... as senei sakiau pirdolint tave is posto be teises skustis...nu ne tavo vieta...tamsta ne tos srities specialista... nieko asmenisko tiesiog balsavimai pagal partinius sarasus "renkant " tuos pacius ir tuos pacius nusipelnelius tauta davare tauta iki karo... nieko asmenisko tiesiog mazeikiu nafta uz 1 usd... kas cia per draugyste ? kodel mus grudat i privaloma prostitucija amerikonam i glebi ?... norit tai davai pirdolinat i savo amerikas ir spalvotu veliavu rujas ir demokrtijas ir maidanus tenais keliat...

anūko

anūko  portretas
svajonės žlunga .......... liko už borto
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių