G. Landsbergio sprendimas trauktis iš kandidatų į EK aptarinėjamas tarptautinėje žiniasklaidoje

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sprendimas trauktis iš kandidatų į eurokomisaro postą aptarinėjamas ir tarptautinėje žiniasklaidoje.

„Prezidentui prieštaraujant jo planams vykt į Briuselį, Gabrielius Landsbergis nusprendė nebekandidatuoti į eurokomisaro postą“, – rašo POLITICO.

Portale pažymima, kad užsienio reikalų ministro sprendimą lėmė prezidento Gitano Nausėdos reiškiamas nepritarimas.

POLITICO pažymi, kad Lietuvos užsienio reikalų ministro kandidatūrą palaikė šalies premjerė Ingrida Šimonytė bei Europos Liaudies partijos vadovas Manfredas Vėberis.

Apie savo sprendimą G. Lansbergis Eltai pranešė penktadienio vakarą.

Konservatorių lyderis tvirtino susipažinęs su informacija, kuri leidžia daryti išvadą, jog prezidentas, kurio pritarimas būtinas skiriant Lietuvos kandidatą į eurokomisarus, tikrai nepritars jo kandidatūrai.

„Tos formuluotės, kurios buvo man perduotos apie pokalbius, vykusius diskusijų ar pateikimo metu, leidžia numanyti, kad Prezidentūrai nebuvo aktualu, kokie portfeliai Lietuvai tektų. Svarbiausias jų prioritetas buvo, kad joks portfelis netektų vienam žmogui“, – teigė ministras.

Nors G. Landsbergio kandidatūra oficialiai nebuvo įvardinta, pats G. Landsbergis tvirtino, jog pokalbiai su Prezidentūra dėl jo galimybių kandidatuoti į EK vyko.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas Eltai pripažino, kad užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio pavardė buvo minima kaip potencialaus kandidato į eurokomisaro postą. Visgi, anot šalies vadovo atstovo, kandidatu bus siūlomas tas asmuo, kuris galės užimti minėtas pareigas ir bus suderintas tarp institucijų.

„Europos Komisijos pirmininkei bus siūlomas kandidatas, kuris ne tik norės, bet ir galės užimti šias pareigas bei kuris bus suderintas prezidento ir premjerės“, – tvirtino F. Jansonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Charakteristika

Charakteristika portretas
Homo homini bestia est - žmogus žmogui yra žvėris; tai apie Aukščiausią ir Svarbiausią.

Grauža

Grauža portretas
Jei išties bus išbrokuotas jaunasis Landsbergis, Lietuvą užkamuos grauža, kam ji neparodė nė mažiausių pastangų apginant jaunuolio kandidatūrą. Bus vėlu.

Troškulys

Troškulys portretas
Tai pažinimo troškulys, noras suprasti ir pažinti iš arčiau tos aukščiausios institucijos mąstymo modelį, kuriam neįtinka, gyvuliškai neįtinka guvaus mąstymo Gabrielius ir kurio geidžia (kaip nuovokaus erudito) Europos aukštasis ešelonas.
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių