Etikos komisijoje – siūlymai E.Vareikio daugiau nekomandiruoti į užsienį

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį nusprendė oficialiai nepradėti nagrinėti priklausomybės problemų turinčio konservatoriaus Egidijaus Vareikio elgesio, o atskiri jos nariai išsakė nuomones, kad parlamentaras neturėtų būti siunčiamas atstovauti Seimui užsienyje.

Trečiadienį iškėlus klausimą, ar imtis svarstyti E.Vareikio elgesį, dalis komisijos narių pasisakė, jog komisija neturėtų nagrinėti sveikatos problemų, taip pat apeliavo, jog parlamentaro elgesys tikriausiai bus įvertintas partijoje bei frakcijoje.

"Aš į tai žiūriu kaip į ligą, o ne į kažkokį žmogaus nusižengimą", - sakė liberalė Dalia Teišerskytė, - "Kitas dalykas, jei Seimo valdyba žino problemą, tai Seimo valdyba turėtų ir analizuoti, kodėl jie siunčia tą žmogų taip dažnai atstovauti Lietuvai. Kita vertus, aš manau, kad bus tam tikri veiksmai konservatorių partijoje ir frakcijoje, leiskime žmogui sugrįžti iš ligoninės, ateiti ir pasakyti".

"Nuo komandiruočių tikrai reikėtų susilaikyti, o vertinti (elgesio - red.) galbūt nereikėtų skubėti", - sakė socialdemokratė Orinta Leiputė.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius žurnalistams yra sakęs, kad dėl priklausomybės problemų turinčio E.Vareikio tolesnio darbo Seime bus kalbama, kai leis jį prižiūrintys specialistai.

"Dėl E. Vareikio mes nieko nenusprendėm, iš tiesų, kaip žinot, jis dabar specialistų globoj ir priežiūroj, tai žmogus, matyt, tikrai turi priklausomybės problemų ir bėdų, galima tiktai užjaust ir apgailestaut. O kai specialistai leis, mes, matyt, turėsim pasikalbėt, ar tikrai turint tokių priklausomybės bėdų pats tinkamiausias darbas yra Seime, kur darbas yra viešas. Manau, kad rasim tinkamiausius sprendimus", - antradienį Seime žurnalistams sakė A.Kubilius.

Konservatorių frakcijos atstovas E.Vareikis pastaruoju metu nekart įsipainiojo į incidentus, galimai susijusius su alkoholio vartojimu. Rugpjūčio pabaigoje Vilniaus oro uoste parlamentaras prieš skrydį į Romą žurnalistų buvo užkluptas tikriausiai neblaivus. Visgi išskridęs į Romą, Seimo narys po to vėlavo grįžti iš kelionės ir artimieji dėl jo kreipėsi į policiją.

Taip pat E. Vareikiui šiemet buvo iškelta byla dėl kito incidento, kuriame jis dalyvavo neblaivus. Policijos duomenimis, E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 dieną savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę sukėlė jai fizinį skausmą.

Kai kurie konservatorių frakcijos nariai po pastarojo incidento oro uoste frakcijos kolegą paragino atsisakyti parlamentaro mandato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

būtų

būtų portretas
teisinga jam atsistatydinti iš seimo, ir gydytis toliau. Tai būtų pavyzdys visokiems išgėrinėtojams iš įvairių partijų - nusikaltai, tai būk malonus padėti seimo nario mandatą. Tačiau, išskyrus konservatorius, visi kiti ramiai sėdi savo vietose, prisiminkime visus seimo skandalus ir padarykime savo išvadas. kada seimą paliks gapšys ar kiti jo sėbrai?

VLADIMIRUI

VLADIMIRUI portretas
ar mažai geria socialistai, komunistai? Neatsimeni, kaip pylė šventieji socdemai, ir jų vadai? Todėl, ruski, patylėk, nes kaip ruskiai geria, tai pasaulyje visi žino. Ir ne tau spręsti apie žmogaus paklydimus, žiūrėk savų komuniagų.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
BETVARKE-GIRTAS KONSERVATORIUS DARBE -KĄ RENKATE ?DARBO ŽMOGU UŽ TAI ATLEIDŽIA IŠ DARBO, O ČIA ,,ŠVENTI'' KONSERVATIRIAI....DVIGUBI STANDARTAI TAIKOMI ...GEDA.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių