Suvalkietis Londone tapo vyno ekspertu, kurio klauso Holivudo žvaigždės

  • Teksto dydis:

35-erių Martynas Žemavičius jau 17 metų gyvena Londone. Jis čia jaučiasi kaip vietinis, žino gražiausias turistų dar neapsėstas vietas, nusimano, kuris restoranas geriausias, kur kava skaniausia ir kur didžiausias vynų pasirinkimas.

Prieš beveik 20 metų draugai ir giminaičiai tikėjosi, kad iš Suvalkijos lygumų kilęs Martynas taps pavyzdingu Karo akademijos kadetu. Tuo metu dar būdamas paauglys įstojo į jaunųjų šaulių būrelį, intensyviai ruošėsi fizinio parengimo testams, o savaitgaliais su tikrais kariai važiuodavo į sukarintas stovyklas miškuose.

Deja, aštuoniolikmečio Martyno svajonėms buvo lemta žlugti – įstoti į Karo akademiją jam nepavyko, tad jaunuolis pasirinko emigranto duoną Londone.

„Žinoma, Londone tikėjausi ne tik išmokti anglų kalbą, bet ir užsidirbti pinigų. Kaip ir kiekvienas jaunuolis, svajojau apie automobilį“, – LNK televizijos gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ šį pirmadienio vakarą 20 val. 25 min. pasakos lietuvis, tuomet nesitikėjęs, kad vasaros darbas užsitęs net 17 metų. Nors buvo susitaupęs pinigų gyvenimo pradžiai, tų santaupų viename brangiausių pasaulio miestų neužteko, todėl du ką tik mokyklą baigę lietuviai apsigyveno jaunimo nakvynės namuose.

Martynas, vos tik apsigyvenęs ten kaip mat ten pat ir susirado darbą – tapo valytoju. Tiesa, atlyginimas buvo juokingas – vos 40 svarų per savaitę, kai vien už gyvenamąją vietą tekdavo pakloti 35 svarus. Jis, kaip ir daugelis lietuvių, netrukus įsidarbino statybose, o po to – pagalbiniu darbuotoju restorane. Būtent restoranuose prasidėjo Martyno kelias į sėkmę. Prabangiame Londone restorane įsidarbinęs Martynas darbdaviams nuo pirmos dienos stengėsi parodyti, kad yra labai darbštus ir gali dirbti daugiau nei jam priklauso.

„Ėmiau nuolat klausinėti restorano someljė apie vynus, jų skirtumus, jų derinimą. Restorano vynų žinovai pamatė, kad pradėjau domėtis vynais ir pasiūlė mane apmokyti, o netrukus netgi buvau išsiųstas mokytis į someljė mokyklą“, – pasakoja Martynas. Pabaigęs mokslus, pasistažavęs keliuose prabangiuose restoranuose, Martynas tapo žinomu ir gerbiamu vynų ekspertu. Klientai pagal jo rekomendacijas pirkdavo tūkstančius ar net dešimtis tūkstančių kainuojančius vyno ar šampano butelius.

Brangiausias parduotas butelis šampano kainavo 15 tūkstančių eurų. Lietuvis tapo itin vertinamu iš žinomu vyno ekspertu, kurio rekomendacijų klauso ne tik prabangiausi Londono restoranai, bet ir tokios garsenybės kaip Leonardas DiCaprio, Madonna, Janet Jackson ar Johnas Travolta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gidytojas

gidytojas portretas
toks mums nedraugas mes zengiam drasiai zengiam tiesiai i baivybes glebi mums nebaisus visi geriantys rukantys ir edantys mesa mes juos nugalesim nes turim vedli veryga pagaliau mirsim sveiki

Anonimas

Anonimas portretas
o samagono , pilstuko ir bambalinio exsperto jums nereikia ???? as taip pat is suvalkijos ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių