Selo nuodėmės pamirštos?

Šiandien Klaipėdoje vėl planuoja koncertuoti Egidijus Dragūnas (Selas). Dėl kontroversiškų pasisakymų Ukrainos atžvilgiu atlikėją kritiškai vertinantis prodiuseris Arūnas Valinskas mano, kad leisdami rengti tokį koncertą miesto atstovai pataikauja rinkėjams.

„Girdėsis visame pajūryje“

„Leidimas koncertui išduotas, su policija reikalus susitvarkė. Policija lyg ir problemų nemato. Renginiui leidimas išduotas nuo 17 iki 0.30 val. Viešosios tvarkos skyrius tikrins, ar triukšmas neviršys nustatyto leistino lygio. Jei bus viršijama, bus skiriamos nuobaudos. Selo koncerto organizatoriai anksčiau yra bausti dėl triukšmo. O kitų problemų, kurios gali kilti koncerto metu, nuspėti neįmanoma, čia reikia pranašu būti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Pagal higienos normas, nakties metu, tai yra nuo 22 val. iki 7 val. ryto, triukšmas negali viršyti 50 decibelų, tokiu garsu veikia dulkių siurblys.

Tačiau panašu, kad Selo koncerte tylu nebus, atlikėjo platinamoje reklamoje rašoma, jog „muzika girdėsis kone visame pajūryje“.

Dar prieš metus bauda už per didelį triukšmą siekė nuo 20 iki 80 eurų, tačiau pernai Seimas baudas sugriežtino nuo 80 iki 200 eurų, o juridinių asmenų vadovai arba kiti atsakingi asmenys gali būti baudžiami nuo 200 iki 300 eurų bauda.

Bus 12 tūkst. gerbėjų?

Pernai liepos 9 d. Klaipėdos vasaros estradoje planuotas E. Dragūno koncertas neįvyko.

Oficiali versija – bilietai į koncertą pirkti vangiai.

Žmonės, kurie stebi, kas vyksta Ukrainoje, puikiai atsimena tokius dalykus, ką kalbėjo apie tai kai kurie mūsų veikėjai.

2023-iųjų pradžioje, kai E. Dragūnas dar turėjo planų koncertuoti Klaipėdoje, leidimas liepą rengti koncertą uostamiesčio Vasaros estradoje jam nebuvo suteiktas.

Klaipėdos savivaldybė tuomet nurodė, kad įprastai po jo koncertų gaunama gyventojų skundų ir fiksuojama įvairių pažeidimų.

Po ilgų aiškinimųsi Administracinių ginčų komisijoje jau naujoji Klaipėdos valdžia E. Dragūnui koncertuoti leido, bet jis pats staiga apsigalvojo ir nusprendė koncerto uostamiestyje nerengti.

Šiandienos koncerte Klaipėdoje tikimasi sulaukti 12 tūkst. gerbėjų, bent jau taip rašoma koncerto organizatorių puslapyje.

Ar tiek susirinks, klausimas, nes dar praėjusią savaitę žiniasklaidoje skelbta, kad buvo išdalinta 500 nemokamų bilietų į Selo koncertą, o likus dienai iki pasirodymo, internete bilietai buvo pardavinėjami gerokai pigiau.

Be to, ir oficialiai buvo skelbiama, kad yra daug laisvų vietų į koncertą visuose sektoriuose.

A. Valinskas. T. Biliūno / BNS nuotr.

A. Valinską stebina užmaršumas

Žinomas prodiuseris A. Valinskas stebisi, kad visi labai greitai užmiršo E. Dragūno (Selo) skandalingus pasisakymus apie karą Ukrainoje ir kad šis atlikėjas vėl rengia pasirodymus.

„Tik tokie dalykai nepasimiršta, juolab žmonės, kurie stebi, kas vyksta Ukrainoje, puikiai atsimena tokius dalykus, ką kalbėjo apie tai kai kurie mūsų veikėjai. Ne A. Valinskas nori kažką šiuo atveju uždrausti. Aš tik kreipiausi į žmones, klausdamas, ar po viso to jie eis į Selo koncertus? Kaip elgtis, kiekvienas sprendžia pats. Šio karo kontekste išryškėja visos vertybinės skalės. Tik man labai gaila, kad kai kurie žmonės, kalbu apie valdžios atstovus, vertybiniu pagrindu šiuo atveju nelabai pasižymi, tuo pataikaudami rinkėjams“, – dienraščiui teigė A. Valinskas.

A. Valinskas pridūrė, jog demokratija kiekvienam garantuoja teisę spręsti pagal save, kaip elgtis.

Lygiai taip pat demokratija esą garantuoja ir Selui „kalbėti visokias nesąmones“, taip pat ir pačiam A. Valinskui pakviesti žmones ignoruoti tokius veikėjus.

Siūlė atnešti jam galvą

Po tokio prodiuserio kvietimo 2022 metų liepą tiesioginės transliacijos metu E. Dragūnas pasakė, kad koncertą surengs tik tada, kai „užmušit Valinską ir atnešit man jo galvą“. Apie tai plačiai rašyta delfi.lt portale.

Paties E. Dragūno poziciją bet kuriuo klausimu sužinoti sudėtinga, nes po pastarojo pokalbio su juo dienraščio žurnalistams jis uždraudė jam skambinti.

„Paklausykite, savo naglą balselį išmeskite, ištrinkite šitą numerį ir man daugiau nebeskambinkite“, – taip „Klaipėdai“ pareiškė E. Dragūnas pernai vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Tai vis dėlto kas geriau ar tai kad Vilniaus genderinė savivaldybė davė leidimą Genderiniai "Laisvės" partijai organizuoti savo Genderinį Pride paradą, ar tai kad Klaipėdos miesto valdžia davė Selui leidimą Vasaros estradoje organizuoti Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams savo koncertą???!!! Na o tas unabomberis pseudo prodiuseris A. Valinskas lai savo sapaliojimo šudkratinius kratinius drabsto savo parapijoje. Todėl ir Klaipėdos miesto valdžiai nėra ko pataikauti ir lysti į tarpsėdmenų įšangę visokiems pseudo politikams, prodiuseriams, visuomenininkams, politologams, apžvalgininkams, šudelenciriams. Negana to buvo labai keistas vykęs kažkokstai utopinis aiškinimasis Administracinių ginčų komisijoje ir ko pasekoje jau naujoji Klaipėdos valdžia E. Dragūnui koncertuoti leido. Klaipėdos mieste tokio lygio koncertai labai retai, tai todėl aplinkiniams gyventojams dėl koncerto metu neva keliamo triukšmo galima ir pakentėti.

Darykit

Darykit portretas
kaip as(nors ne zvaigzde:),neziuriu,neskaitau visokio slaamsto kaip Valinskas uzkalnis ar dar koks nusmurgelis.Man ant ju nusisikt,beje kaip ir jiems ant manes:)Lasas po laso ir t.t

vėliava kabinete

vėliava kabinete portretas
naujas meras mėgsta niekinančius Ukraina.Juk pats ėjo į rinkimus su ruzzkių vėliava
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių