Pesketaras L. Pobedonoscevas: nebėgioju su plakatais, ant kurių būtų parašyta, kad nevalgau mėsos

Žinomas aktorius ir nepailstantis keliautojas Leonardas Pobedonoscevas yra nuolat įsisukęs į daugybę veiklų.

Nesibaigiantys filmavimai ir repeticijos užima išties didelę dalį žinomo aktoriaus laiko, tačiau savo gyvenimo jis neįsivaizduoja ir be mylimų kelionių. Jis prisiminė ir tuos laikus, kai kelionės buvo tapusios išties karališkomis.

Kalbėdamas apie savo kasdienybę, L. Pobedonoscevas atskleidė ir savo mitybos įpročius. Nors žinomas aktorius save laiko pesketaru – nevalgančiu mėsos, bet leidžiančiu sau mėgautis žuvies patiekalais – kelionių metu jis niekuomet neatsisako pažinti kultūrą per svečiose šalyse vyraujančius patiekalus.

„Mano mityba panaši į vegetarų, tik ją papildau žuvimi ir jūros gėrybėmis. Nebėgioju su plakatais, ant kurių būtų parašyta, kad nevalgau mėsos. Jei kelionėse mes turime galimybę paragauti tradicinį tos šalies patiekalą, viskas su tuo yra tvarkoje“, – apie mitybos įpročius atviravo žinomas aktorius.

Tiesa, kartą vienoje šalyje savo mitybos principams jis yra nusižengęs: „Viešint Gruzijoje gavome paragauti didelį kalną mėsos – šašlykų, šonkaulių ir dar aibę įvairiausių dalykų. Maisto prasme, tai yra pavojinga šalis (juokiasi).“

Kalbėdamas apie keliones, garsus aktorius įvardino ir vieną vietą, kuri šiandien jau nebeatsiejama nuo jo gyvenimo. Tačiau išmaišęs šią salą kiaurai ir išilgai, dabar Leo galėtų teigti, kad nors daugeliui ir pasirodytų priešingai, ji tikrai yra ne apie kulinarinius atradimus.

„Esu prisirišęs prie Balio taip, tarsi tai būtų antri mano namai. Balis nėra apie maistą. Jis yra paprastas, skanus, nebrangus, bet, kad maistas ten būtų kažkoks egzotiškai ypatingas, taip teigti negalėčiau“, – pasakojo L. Pobedonoscevas.

Lygindamas savo gyvenimą Balyje ir Lietuvoje, keliautojas buvo atviras – priklausomai nuo vietos, skiriasi ir jo mityba.

„Pavyzdžiui, duoną Balyje atstoja ryžiai, nors ir nesu didelis jų fanas. Kai grįžtu į Lietuvą, visuomet į maisto racioną įtraukiu juodą ir baltą duoną. Tam pasipriešinti neišeina. Miltiniai patiekalai taip pat visuomet gausiai papildo mano mitybą“, – mitybos skirtumais dalinosi keliautojas.

Nepaisant to, Leo pripažino itin vertinantis ir ekologišką maistą. Susidomėjimą juo ypač paskatino atsiradusios įvairios ligos.

„Dalyvauju tvarumo judėjime. Manau, viena didžiausių problemų ne tik mūsų šeimoje, bet ir visame pasaulyje, yra alergijos. Tikiu, kad pesticidai ir modifikuotas maistas prisideda prie visos mikrofloros chaoso“, – apie paskatą maitintis sveikiau kalbėjo Leo.

Kodėl Leonardas save laiko pesketaru? Kokios mitybos nuodėmės nepadeda atsikratyti papildomų kilogramų?

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus –  šį šeštadienį, 10 val., laidoje „Virtuvės istorijos“  per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne reklama

Ne reklama portretas
Lašinukai išrūkyti alksnio dūmuos tris dienas plius juoda ruginė duona ir kopūstai iš bačkos. ;D)

Pti Pesuardtas

Pti Pesuardtas portretas
aš tai šlamščiu mėsą ir Dievui dėkoju.

Klausimas

Klausimas portretas
Labai dažni straipsniai apie žmones, kurie atsisakė mėsos. Žinoma, tai jų asmeninis reikalas. O spaudoje giriamasi, kaip pagerėjo savijauta, sveikata, nuotaika. Bet... Ne vienas vegetaras atsisako tos dietos ir vėl maitinasi tradiciškai. Tik apie priežastis, kodėl taip pasirinko, kokia dabar savijauta ir sveikata kažkodėl nekalbama. Kažin kodėl? Ar čia ne tam tikras žurnalistų nusistatymas? Bet juk pažeidžiamas pagrindinis principas- informuoti visuomenę. Apie viską ir objektyviai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių