Neryje bus ankšta

Kaip ir kasmet, pirmą rugsėjo šeštadienį Neries upė nuo Valakupių iki Žvėryno bus pilna plaukikų. Tradicine tapusi Vilniaus regata vyksta jau devintą kartą.

Sinoptikai šeštadienį žada lietų. Tačiau vienas iš Vilniaus regatos organizatorių Vilniaus sporto ir turizmo klubo "Regata" pirmininkas Saulius Mažeikis jo nesibaimina. "Pats neplauksiu, jei pils lietus, slėpsiuosi po skėčiu, – juokėsi vyras. – Juk reikia kam nors renginį prižiūrėti?"

S.Mažeikis skaičiuoja, jog į tradicine tapusią Vilniaus regatą šįkart susirinks apie 400 ekipažų. "Bet kas žino, gal bus ir daugiau? Lietuviai tokie jau žmonės – niekada nežino, ką rytoj darys", – teigė vyras.

Regatos dalyvio starto mokestis – nuo 5 iki 20 litų. Pigiau mokės tie, kurie šeštadienį spės užsiregistruoti iki 10.30 val. "Kodėl tokiems nuolaidos? Todėl, kad kai kurie atvyksta registruotis iki starto likus vos penkioms minutėms, mums kyla daugiau organizacinių rūpesčių. Tada tegul brangiau ir moka", – aiškino S.Mažeikis. Plaukti Nerimi, jei turite savo plaukimo priemonę, bus galima ir be jokio mokesčio. Tik tokiu atveju plaukikas tiesiog pramogaus, o ne dalyvaus varžybose – jo pasiektas rezultatas nebus fiksuojamas.

Vilniaus regatoje kviečiami dalyvauti visi, kurie nors kartą irklavo valtį, baidarę, kanoją ar kitą plaukimo priemonę. Dalyvauti galima bet kokio tipo laivu – net ir paties susimeistrautu. Į amžiaus grupes dalyviai neskirstomi.


Verta žinoti

Dalyvių registracijos pradžia – rugsėjo 5 d. 9 val. Valakupių II paplūdimyje.

Starto mokestis vienam dalyviui, kuriam daugiau nei 18 metų, iki 10.30 val. – 10 litų, vėliau – 20 litų.

Starto mokestis vienam dalyviui, neturinčiam 18 metų, iki 10.30 val. – 5 litai, vėliau – 10 litų.

Varžybų pradžia – 12 val. Finišas – Žvėryne ties Vingio parko pėsčiųjų tiltu.

Visi dalyviai privalo dėvėti gelbėjimo liemenes. Laivo kapitonas parašu patvirtina, kad laivas techniškai tvarkingas, o jo ekipažas – su liemenėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių