L. Austinas: Ramšteino grupės nariai skyrė 98 mlrd. dolerių saugumo pagalbos Ukrainai

Ukrainos gynybos kontaktinės grupės (UDCG) šalys narės jau įsipareigojo skirti Ukrainai daugiau kaip 98 mlrd. dolerių saugumo paramos.

Pasak „Ukrinform“ korespondento, JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas tai pasakė ketvirtadienį Briuselyje, atidarydamas 23-iąjį UDCG susitikimą.

„Didžiuojuosi, kad ši kontaktinė grupė nuo 2022 metų vasario skyrė daugiau kaip 98 mlrd. dolerių saugumo paramos Ukrainai. Ir ši koalicija toliau ieško naujoviškų bei tvarių būdų, kaip suteikti itin svarbių pajėgumų, siekiant patenkinti skubiausius Ukrainos poreikius“, – sakė jis.

L. Austinas sakė esąs dėkingas Švedijai už tai, kad ji paskelbė apie didžiausią iki šiol savo karinės pagalbos paketą, kurio vertė yra apie 1,23 mlrd. dolerių ir į kurį įeina du oro erdvės stebėjimo ir kontrolės orlaiviai, „kurie bus labai svarbūs Ukrainos didelio nuotolio oro erdvės stebėjimui“.

„Taip pat esu dėkingas mūsų šeimininkei Belgijai, kuri įsipareigojo iki 2028 metų pristatyti Ukrainai 30 naikintuvų F-16, taip pat šiais metais papildomai suteikti 1 mlrd. dolerių vertės karinės pagalbos. Be to, norėčiau padėkoti Ispanijai už neseniai duotą pažadą skirti daugiau oro gynybos raketų“, – pridūrė jis.

L. Austinas taip pat sakė, kad JAV ir toliau teikia Ukrainai labai reikalingą paramą saugumo srityje, ir pranešė, kad į UDGC grupę įstojo Argentina.


Šiame straipsnyje: Ramsteinparama UkrainaiUkrainasaugumaspinigaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne žurnaliste o kažkokia Tfu...

Ne žurnaliste o kažkokia Tfu... portretas
Živilė, o Tavo straipsnis apie Partizanus tai dolerinis kamštis iš tavo šikinės

Živilė Aleškaitienė - Kvaiša

Živilė Aleškaitienė - Kvaiša portretas
Prie ko čia nuostabi Metalikos grupe Rammstein ir GejRopos Ramštein Pedalu suvažiavimas ?

ooo jo majo

ooo jo majo portretas
apšiko amerikos Bidona
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių