Kova dėl A. Jagelavičiūtės palikimo: teismas panaikino buvusiam vyrui palankų sprendimą

  • Teksto dydis:

Drama dėl kiek daugiau nei prieš pusantrų metų mirusios nuomonės formuotojos, dizainerės Agnės Jagelavičiūtės palikimo tęsiasi – teismas panaikino buvusiam stilistės sutuoktiniui Mantui Volkui palankų sprendimą. Bus iš naujo svarstoma, ar A. Jagelavičiūtės motina gali naudoti dukros kūrinius. Tai jau antras nepalankus sprendimas buvusiam žymios moters vyrui.

Dar visai neseniai teisme buvęs dizainerės, tekstų rašytojos A. Jagelavičiūtės sutuoktinis M. Volkus bandė įrodyti, kad buvusi žmona paskolino buvusiam širdies draugui Mariui Survilai 19 tūkst. 540 eurų, tačiau teismas nusprendė, kad M. Survila neturi grąžinti šių pinigų, nes paskolos iš garsios moters jis vis dėlto negavo.

Praėjusių metų vasario mėnesį Vilniaus apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo uždraudė mirusios stilistės motinai Nijolei Jagelavičienei naudoti dukros kūrinius ir leisti darbo kalendorius, kuriuose yra A. Jagelavičiūtės sukurti eskizai ir piešiniai.

Nors iki šiol atrodė, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narei buvo uždrausta gauti pajamų iš dukros kūrybos, tačiau toliau besiklostant teisiniams procesams, aiškėja, kad šios istorijos pabaiga dar toli gražu nepasiekta.

Pasak portalo „Alfa.lt“, Vilniaus apygardos teismas dar visai neseniai iš dalies patenkino mažosios bendrijos „Tikėk ir veik“, kuri priklauso N. Jagelavičienei, skundą – institucija panaikino nuosprendį, neleidusį N. Jagelavičienei naudotis dukros kūryba.

Kartu teismas nurodė, kad žemesnės instancijos bylą privalo nagrinėti iš naujo.

Skunde teismui buvo teigiama, kad pirmosios instancijos teismas nesiaiškino, ar A. Jagelavičiūtės kūrybos teisės tikrai priklauso jos sūnui Leonui, ir tiesiog laikė tai savaime suprantamu dalyku, nors pagal antstolės parengtą turto aprašą vaikas jokių turtinių teisių negavo.

Skunde taip pat buvo nurodyta, kad politikės N. Jagelavičienės darbo kalendoriuose esantys dukros tekstai buvo paimti iš žurnalų „L’Officiel Lietuva“ ir „Aš Ikona“ bei iš A. Jagelavičiūtės įrašų „Facebook“ platformoje, o visi šaltiniai buvo tiksliai nurodyti.

Kalendoriuose buvo ir A. Jagelavičiūtės sukurti eskizai, dėl kurių taip pat kilo ginčas.

N. Jagelavičienė teigė, kad eskizus dukra padovanojo savo geram draugui Saugirdui Vaitulioniui, kuris davė leidimą jais naudotis.

Skundą nagrinėjusiam teismui užkliuvo, kad žemesnės instancijos teisėja neaiškiai apibrėžė, ką tiksliai reikėtų laikyti A. Jagelavičiūtės kūryba, kuria jos motinai draudžiama naudotis be anūko leidimo, rašo portalas „Alfa.lt“.

Būtent dėl šios priežasties byla buvo grąžinta nagrinėti iš naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mamaitė

mamaitė portretas
spekuliuoja dukrytės atminimu ir žinomumu atsijuosus. Tikrai kad ,,brangi dukra":D

!=]

!=] portretas
Palikimai net šeimas gimines supykdo .!? Ir viskas tik dėl turtų ir pinigų .!? Kartais į laidotuves atvyksta tik pasirodyti .!? Kartais net neatvyksta nes negauna savo palikimo dalies .!?

O

O portretas
šita moterėlė jau į politiką patraukė...žiauru!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių