- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Įtampą po koncertų V. Baumila malšina skusdamas bulves: tai – geriausia terapija
-
Įtampą po koncertų V. Baumila malšina skusdamas bulves: tai – geriausia terapija
-
Įtampą po koncertų V. Baumila malšina skusdamas bulves: tai – geriausia terapija
-
Įtampą po koncertų V. Baumila malšina skusdamas bulves: tai – geriausia terapija
-
Įtampą po koncertų V. Baumila malšina skusdamas bulves: tai – geriausia terapija
Pavasariškoje aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje – kepančių blynų kvapas. Naujausioje eksperimentinėje LNK portalo kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ lankysis ypatingas svečias, nes skusti bulves, anot Giedriaus, reikia tikros žvaigždės. Išbandyti įvairius bulvinių blynų receptus į pagalbą aktoriui atvyko dainininkas Vaidas Baumila.
Vaidui bulvių skutimas nesvetimas. Dar vaikystėje šį namų ruošos darbą jam skirdavo mama. Dabar V. Baumila sako į procesą pažiūrėjęs iš kitos pusės. „Kai esu suaugęs, suprantu, kad bulvių skutimas – geriausia terapija. Tada nusiramini, būni bulvių skutime ir niekame daugiau. Visi mobiliakai, pašalinės mintys nueina į šalį – tiesiog skuti bulves“, – pasakojo dainininkas.
Vaidas juokavo, kad po koncertų įtampą nuima būtent skusdamas bulves, o paklaustas, ką keps, atsako, kad gamins sau pačiam gerą energiją.
Laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ G. Savickas ir V. Baumila ragavo bulvinius blynus keturiais skirtingais būdais: vokišku – su obuoliene, lenkišku – su cukrumi, skandinavišku – su lašiša, grietine ir raugintu agurku, tradiciniu lietuvišku – su grietine ir svogūnų laiškais.
Ruošdamas blynus dainininkas prisiminė mėgstamiausius vaikystės patiekalus, kai kuriuos pagaminti jis mamos prašo iki šiol. Ypač V. Baumilai patinka jos kepti lietiniai blyneliai.
„Tai toks paprastas dalykas – mama skaniai kepa lietinius su baravykais, o viduje – sūris. O jei dar dešrelė...“ – apie mamos receptą užsisvajojo Vaidas.
Ragaudami iškeptus blynus vyrai įminė net kelias istorines mįsles. Ar žinojote, kad Norvegijos karalius agurkėlį pjausto į tiek dalių, kiek metų trunka jo valdymas? O kaip bulviniai blynai susiję su priežastimi, kodėl lenkai neturi karaliaus? Atsakymai į linksmus klausimus, nuotaikingos istorijos ir netikėti kulinariniai sprendimai – naujausioje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ per LNK.lt.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį9
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore10
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...
-
Šveicarijos regionas balsuos dėl išlaidų „šventvagiškai“ 2025 m. „Eurovizijai“3
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar išleisti dešimtis milijonų dolerių 2025 metų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, oponentai smerkia viešųjų lėšų „švaistymą“ nepadoriam muzikos reng...