I. Jankauskaitės patarimai, ką nuveikti Klaipėdoje, kai lyja

  • Teksto dydis:

LNK žurnalistė kalbėjosi su jau 15 metų Klaipėdoje gyvenančia aktore bei atlikėja Inga Jankauskaite apie šio miesto ypatumus.

– Ką jūs darote Klaipėdoje, pajūryje?

– Aš tai gyvenu. O ką daro atvykę žmonės, nežinau. Turbūt tą, ką ir kiti turistai. Vis tiek vaikšto, valgo, gyvena, pykstasi, taikosi, augina vaikus, žaidžia su jais, skaito knygas, mėgaujasi ilgais pasivaikščiojimais pajūriu ir visais kitais mažo miesto malonumais. Nes Klaipėda mažas miestas ir aš labiausiai jį vertinu už tai, kad jis mažas, kad yra nedaug žmonių, nereikia stovėti spūstyse.

– Čia dabar jau jūsų namai?

– Na, aš Lietuvą vadinu savo namais, bet Klaipėdoje turiu namus jau beveik 15 metų.

– Tai per atostogas ką veiksite Klaipėdoje?

– Aš būsiu ne tik Klaipėdoje. Aš turiu planų ir ežerinių, kaip kiekvieną vasarą, ir truputį paskraidyti, ir koncertuoti. Galiu visus tuo pačiu pakviesti į pajūrį liepos 21 d., į Palangos koncertų salę į savo koncertą.

– Ar yra Klaipėdoje mėgstamiausia vieta, kurią aplankysite per savo atostogas?

– Kadangi aš čia gyvenu, tai kaip atostogos man beveik visą laiką. Kai aš grįžtu į Klaipėdą, man sulėtėja ritmas ir aš gyvenu ramesniu vaikų aptarnavimo režimu, savo pačios režimu – sportu, knygomis, kūrybiniais dalykais. Aš apskritai turiu tokią svajonę, kad Klaipėdos žmonėms, kurie čia gyvena, atsirastų įprotis eiti į miestą. Nes man kartais to labai trūksta. Pati gyvenu senamiestyje ir labai mėgstu išeiti iš namų valandėlei, prasukti ratą. Ir žmonių čia yra, jie čia gyvena. Man atrodo, kad visi po savo inkilėliu susitupi ir nėra tokio įpročio, nes gal bijo oro. Bet terapiškai tie ilgi pasivaikščiojimai yra nepaprastai visiems naudingi. Ir tada iš tikrųjų atgytų miestas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Tikri palangiškiai keikia vasarą dėl žmonių kiekio. Ar Klaipėdoje tai jaučiasi? Ar jaučiasi turistų perteklius?

– Ne, koks perteklius, kokių turistų? Aš esu kažkokiam interviu net sakius, kad dažnai jaučiuosi Klaipėdoje taip, tarsi gyvenčiau sodyboje, tokia viena. Bet, aišku, yra vasarą Klaipėdoje tokių didelių renginių, kai realiai nėra kur praeiti. Ten Jūros šventė, džiazai, Aludarių diena, aš net visų neišvardinsiu. Aš tuo metu stengiuosi išvykti, nes tokios Klaipėdos nemyliu. Bet žmonės atvažiuoja dėl tos šventės, čia vyksta daug koncertų.

– Yra kelios naujienos. Žinau, kad dabar gali plaukti laivu ir prisišvartuoti prie restorano ir valgyti. Ar bandėte jau tokią naujieną?

– Kai turėsiu laivą, išbandysiu.

– Čia dar naujiena – apžvalgos ratas.

– Taip, čia naujiena yra šitas apžvalgos ratas, aš nebandžiau dar, nežinau. Tikiu, kad gal visai smagu tomis dienomis, kai veikia.

– Kaip atpažinti tikrą klaipėdietį? Ką jis valgo, kaip atrodo?

– Nėra tokių dalykų. Lietuva tokia maža, kad mes čia išvis niekuo…

– Nevalgote pusryčiams stintų?

– Aš nei vakare jų nevalgau. Aš mėgstu agurkus ir tokios mano stintos.

– Gerai, mes išgirdomee, kad vasarą būtina čia grįžti, būtina grįžti į pajūrį.

– Klaipėda tikrai turi savo magijos. Čia yra ir kultūrinis gyvenimas. Aš visai neseniai buvau Pilies muziejuje, mane jis labai nustebino. Tai buvo labai kokybiškai praleista popietė. Čia yra tikrai visai nebloga situacija su gastronominiais dalykais, tikrai yra kur nueiti ir įvairiausio lygmens virtuvės. Yra bėdų, kaip ir visur, bet yra ir fantastiškų dalykų. Yra tikrai, kur vaikščioti, kur pasėdėti. Labai mėgstama visų pramoga – plaukioti vandens dviračiais.

– O kadangi dabar mane išlydim į Palangą, tai kokiu žodžiu mane išlydėsit į Palangą?

– Geru, su tavim negalima pyktis. Tu nuotykius mėgsti, žmonių nebijai. Aš manau, Palanga tau tinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janis

Janis portretas
Nosy krapstyti

pastebejimas

pastebejimas portretas
Kauniete duoda patarimus apie ką nuveikti Klaipėdoje, kai lyja )))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių