Astrologė V. Budraitytė: dovanokime laiką savo šeimai

Rodos, ką tik atšventėme Naujuosius metus, o sausio 25-ąją vėl galime juos minėti. "Tik jau pagal Kinų kalendorių", – šypsosi astrologė Vaiva Budraitytė, akcentuojanti, kad kinų Naujieji metai visada švenčiami per pirmą mėnulio jaunatį Vandens ženkle.

Ar kas juos švenčia Lietuvoje? "O kodėl gi ne?.. – juokiasi Vaiva. – Galbūt ne masiškai, bet tikrai žinau tokių žmonių. Jie švenčia vien dėl to, kad į kasdienių darbų ir pareigų rutinos grafiką įrašytų kuo daugiau įdomesnių švenčių. Ir taip praskaidrintų kasdienybę. O kodėl gi su smagia draugų kompanija nesurengus vakarėlio ta proga?"

Pagrindine kauke, kitaip sakant, simboliu turėtų tapti balta metalinė žiurkė. Vaišių stalui jokio maisto ir gėrimų apribojimo nėra. Žiurkė visavalgė, todėl galima dėti ant stalo, ko tik širdis geidžia – kruopų, miltų patiekalus, avienos plovą, koldūnus, daug žalumynų, vaisių ir būtinų būtiniausiai – kiniškų obuolių (apelsinų)!

Jei neapsispręstumėte, ką rengtis, būrėja pataria vengti rudų ir geltonų spalvų drabužių (jais, beje, nereikėtų piktnaudžiauti ir visus 2020-uosius metus). Nebent nebijote galimai užklupsiančio skurdo ir nepriteklių.

"Geriau jau žaliuokite, mėlynuokite, auksuokite ir baltuokite. Šie aprangos tonai, – įsitikinusi V.Budraitytė, – Naujaisiais Žiurkės metais atneš sėkmę."

Astrologė prisipažįsta, kad pačioje Kinijoje dar niekada nėra buvusi. Tik kinų okupuotame Tibete ir Singapūro "China town" kvartalėlyje, kuriame susidūrusi su perdėm išlaižytu kinizmu. Viena iš Vaivos Naujųjų metų svajonių – pamatyti tikrąją Kiniją, apie kurią daug teko skaityti knygose. O ten rašoma, kad pagal Rytų tradicijas Naujųjų metų išvakarėse kinai rengiasi raudonos spalvos drabužiais, namuose, ant sienų, kabina raudonus ritinėlius su linkėjimais, simbolizuojančiais "5 rūšių laimę".

Sausio 25-ąja prasideda savaitgalis, tad kodėl gi kinų Naujųjų nepaversti smagia šeimos švente?

Kokios gi laimės rūšys šios šventės išvakarėse būtų nesvetimos pačiai Vaivai? "Nors kinams, spėju, mėgstamas darbas turbūt būtų pirmoje vietoje, o sveikata – antroje, aš lietuviškai (tikiu, man pritars dauguma tautiečių) sveikatą statyčiau į pirmąją. Paskui linkėčiau laimės, sotaus gyvenimo, vaikų sėkmės. Betgi tai bendražmogiški linkėjimai, nesvetimi nė vienai tautai", – juokiasi dangaus šviesulių ir žmogaus sielos žinovė.

Astrologė pataria pasitinkant kinų Naujuosius metus internete pasiskaityti, kaip jie švenčiami. Juk tai ilgas ir labai įdomus procesas, trunkantis beveik 15 dienų. Pirmąsias tris jie stengiasi praleisti su šeima ir artimais draugais (kaip mes per Kūčias ir Kalėdas). Na, o paskutiniąją – 15-ąją – degina ir leidžia į orą žibintus, todėl ši diena vadinama Žibintų diena.

"Sausio 25-ąja prasideda savaitgalis, tad kodėl gi kinų Naujųjų nepaversti smagia šeimos švente? Ypač jei turite vaikų… Dovanokite jiems savo laiką. Eikite į virtuvę ir drauge gaminkite garsiuosius kiniškus koldūnus, kurie panašūs į mažas piniginėles (kad trauktų sėkmę). Meistraukite raudonus kiniškus žibintus, o vėliau saugiai deginkite dirbtinius euriukus, prieš tai prikopijavę daugybę jų kupiūrų… Tai vis kinų Naujųjų metų papročiai ir tradicijos, kurios lietuviams atrodo gal kiek neįprastos, bet užtai labai žaismingos."

Prieš pradedant švęsti Vaiva siūlo sušaukti šeimyninę talką ir visiems kartu sutvarkyti namus, išsivalyti langus. "Nepamirškite, kad žiurkė – labai švarus gyvūnas. Per skaidrius langus ateis daugiau sėkmę nešančios energijos, klestės šeimos gerovė."

Kalendorinius Naujuosius mes įpratę pasitikti su dovanomis. "Jei norite kinų Naujuosius sutikti kažkaip ypatingai, tuomet ir dovaną namiškiams turite parinkti ypatingą, – primena V.Budraitytė. – Pavyzdžiui, galite padovanoti žiurkėną. Rytiečių prietaras visiems, Žiurkės metais auginantiems namuose žiurkytes, žada nemenkus turtus. Suprantu, kad gyvą graužiką namuose turėti didelė atsakomybė. Tad jei jos vengiate, įsigykite bent žaislinę ar keraminę žiurkių porelę. Kaip sėkmės talismaną, kuris į jūsų namus pritrauks meilę ir pinigus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va tokie taškai gimsta

Va tokie taškai gimsta portretas
Kurie tiki raganizmais. Biblija apie astrologiją atsako, kas yra tai per velnias. Pažiūrėkime : stebukladarys jurgis purlys. Kitas .2020 vaives pranašystės visiškai priešingos dabarčiai, pandemijos iššūkiams. Skaitome:biblija apie burtininkavimą.

...,apie SAVE kaip ASMENYBE ir...

...,apie SAVE kaip ASMENYBE ir... portretas
nePATEIKTA MANO!!! AKCENTELI apie LAIKA...,ne VISIEMS ir neVISADA AS!!! paTINKU,bet...visiskai AS!!! TO ir neSISTENGIU...,si KARTA LABANAKTIS... TASKAS

...,skaityti... apie LAIKA

...,skaityti... apie LAIKA portretas
TASKAS
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių