Istorinis posūkis: K. Middleton ir princui Williamui suteikti nauji titulai

  • Teksto dydis:

Kate Middleton ir princas Williamas imasi naujų karališkųjų pareigų, rašoma „People“ portale.

Balandžio 23 d., per Velso princo ir princesės sūnaus princo Louiso šeštąjį gimtadienį, karalius Karolis III paskelbė keletą naujų paskyrimų, įskaitant ir karališkosios šeimos narių paskyrimus.

75 metų karalius paskyrė savo marčiai 42 metų princesei Kate Karališkąjį garbės palydovų ordiną. Tai yra istorinis posūkis – ji yra pirmoji karališkoji palydovė, paskirta į šį ordiną.

Garbės draugų ordiną 1917 m. įkūrė karalius Jurgis V, siekdamas įvertinti išskirtinius pasiekimus meno, mokslo, medicinos ir visuomeninės veiklos srityse. Vienu metu ordino nariais gali būti ne daugiau kaip 65 asmenys (nors asmenys iš Sandraugos šalims nepriklausančių šalių gali būti įskaičiuojami kaip papildomi garbės nariai), šiuo metu tarp jų yra Davidas Attenborough, Eltonas Johnas, Anna Wintour, Judi Dench ir Maggie Smith.

Kunigaikštienė Kate su karaliumi Karoliu III buvo paskirta tuo metu, kai jie abu gydosi nuo vėžio.

„Jis visada turėjo labai gerą ryšį su ja. Nemanau, kad būtų arogantiška sakyti, jog ji yra tarsi dukra, kurios jis niekada neturėjo. Jis su Williamu dalijasi impulsu ją saugoti. Jie yra kartu, Kate ir karalius“, – sakė karališkoji biografė Sally Bedell Smith.

Bakingamo rūmai teigė, kad karalius Karolis III labai didžiuojasi Catherine už jos drąsą kalbėti atvirai, kovo 22 d. paskelbdamas žinią apie vėžį.

Be to, kad jie yra karalius ir būsimoji karalienė, jie taip pat yra „du pacientai, išgyvenantys bendrą patirtį“, – pridūrė karališkasis šaltinis, pažymėdamas, kad juos sieja artimas ryšys.

„Įsivaizduoju, kad [Kate] buvo tam tikra paguoda, matant, kad įmanoma suderinti tam tikrą privačią informaciją be būtinybės dalytis viskuo“, – teigė karališkasis šaltinis.

41 metų princą Williamą tėvas paskyrė garbingojo Bato ordino didžiuoju magistru. Šios pareigos buvo laisvos nuo 2022 m., kai į sostą atsisėdo karalius Karolis III, kuris šias pareigas ėjo nuo 1974 iki 2022 m.

Garbingiausiąjį Bato ordiną 1725 m. įsteigė karalius Jurgis I, tačiau manoma, kad jis buvo įsteigtas dar VIII amžiuje. Juo apdovanojami kariuomenės ar valstybės tarnybos nariai už pavyzdingą tarnybą.

Karalienė Kamila taip pat gavo naują savo vyro paskyrimą – Didžiojo magistro ir Britų imperijos Puikiausiojo ordino Didžiojo kryžiaus pirmoji arba vyriausioji dama.

Britų imperijos ordiną 1917 m. įsteigė karalius Jurgis V, siekdamas pagerbti platesnį visuomenės sluoksnį – kariškius ir civilius. Jį sudaro penkios klasės, iš kurių dvi vyriausiosios suteikia apdovanotajam riterio arba damos titulą.

Didžiojo magistro titulą anksčiau du kartus turėjo monarcho sutuoktinis princas Filipas (1953-2021 m.) ir karalienė Marija (1936-1953 m.). Karalius Edvardas VIII, kuris po savo abdikacijos buvo žinomas kaip Vindzoro kunigaikštis, 1917-1936 m. šias pareigas ėjo kaip Velso princas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O Autkojo ar Kelnaičių ordino jie ten neturi ?

#klausimeliui kodel "svanei" o ne "marčiai"

#klausimeliui kodel "svanei" o ne "marčiai" portretas
Todel kad k.dienos zurnaliugu kompetencija zemiau plintuso , dar neaišku ar gerai titulus nukopijavo...

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kodėl "svainę", o ne "marčią"?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių