Marla Singer: fotografė, pabėgusi nuo šablono

  • Teksto dydis:

Kovo 2 d. fotofestivalyje "SNAP" galėsite išgirsti įvairiausių lektorių paskaitų. Lietuvos fotografai ne tik pasakos apie savo darbus, bet ir suteiks mėgėjams praktiškų bei naudingų patarimų. Viena jų – Marla Singer, kurios kiekvienas darbas visuomet tampa siurprizu.

Jauna mergina iš pradžių išgarsėjo kaip grupės „Sheezanova“ vokalistė, vėliau ji studijavo Vilniaus dailės akademijoje, tačiau ten mergina negavo to, ko ieškojo. Pasirinkusi pseudonimą iš visiems gerai žinomo Davido Fincherio filmo „Kovos klubo“ personažo, Marla Singer atrado savo sėkmės receptą. Nuo ko fotografė pradėjo jo paieškas – šiame interviu.

– Kada supratote, jog norite būti fotografė?

– Mano šeima kolekcionuoja fotoaparatus. Šią tradiciją pradėjo senelis, tad nieko keisto, jog ir tėtis mėgdavo žaisti su skirtingais fotoaparatais, ryškinti fotografijas tamsoje. Ryškiai prisimenu, kaip stebėdavau jį tamsiame kambarėlyje. Man tai paliko didžiulį įspūdį, dėl to ir pati anksti pradėjau eksperimentuoti su skirtinga technika, tėčio juostiniais fotoaparatais. Labiausiai mėgau daryti nuotraukas su "Smena", nes ji palieka rausvą gradientą apsišvietusiame juostos kampe. Turbūt jau tada žinojau, ką noriu veikti gyvenime.

– Kaip renkatės ką fotografuoti?

– Daugiausiai fotografuoju madą. Ji mane visur seka. Juk mada yra tiek žiniasklaidoje – įvairiausiuose žurnaluose, tinklaraščiuose, tiek mene – filmuose ir pan. Tad kartais atrodo, jog net neturiu kito pasirinkimo.

– Ką svajoji nufotografuoti artimiausiu metu?

– Ketinu paveiksluoti Pietų Afrikos grupę "Die Antwoord". O kiti planai gimsta ar ateina savaime. Aš nesustosiu, nes negaliu nekurti.

Išmok fotografuoti – ateik i fotofestivalį "SNAP". 17 pranešėjų, 20 paskaitų ir seminarų, Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings video klipo filmavimas bei milžiniskos nuolaidos fototechnikai. Visa tai – didžiausiame fotografijos renginyje šeimai kovo 2 d. "Litexpo".


Šiame straipsnyje: kultūrafotografijamenasSNAP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių