Europos kultūros sostinėje Taline – daugiau renginių už mažiau pinigų

Estijos sostinėje Taline – 2011 metų Europos kultūros sostinėje – pernai buvo įgyvendinta 300 projektų, kurių metu pasiūlyta apie 7 tūkst. kultūrinių renginių, skaičiuoja projekto organizatoriai.

Kaip praneša portalas baltic-course.com, Europos kultūros sostinės renginiuose Taline dalyvavo beveik 2 mln. žmonių. Beveik pusė visų renginių buvo nemokami, o projektas kainavo mažiau nei 16 mln. eurų (apie 55 mln. litų).

Priminsime, kad Lietuvai Europos kultūros sostinės programa per dvejus metus kainavo apie 70 mln. litų, 2009 m. buvo surengta apie 1,5 tūkst. renginių, kuriuos aplankė per pusantro milijono vilniečių ir miesto svečių.

Estai pabrėžia Europos kultūros sostinės programoje daugiausiai vietos skyrę savo menininkams ir kūrėjams, todėl nekvietę daug užsienio atlikėjų.

Vienas pagrindinių visos programos tikslų buvo atgaivinti ir atverti visuomenei iki šiol buvusias uždaras pakrantės teritorijas, kuriose sovietmečiu šeimininkavo kariškiai.

Bene įspūdingiausiai turėtų atrodyti buvusi miesto katilinė: iki 2015 metų ją planuojama paversti laisvalaikio centru ir kūrybinėmis dirbtuvėmis.

Europos kultūros sostinės titulą 2011 Talinas dalinosi su Suomijos miestu Turku. Šiemet Europa taip pat turės dvi kultūros sostines – jomis tapo Portugalijos miestas Gimarainsas ir Mariboras Slovėnijoje.


Šiame straipsnyje: kultūros sostinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nojus

Nojus portretas
Užtat mūsų Vilniaus mero atlyginimas dvigubai mažesnis už Talino... O gyventi juk norisi, ir neprastai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių