Teismui perduotoje byloje pareikšti kaltinimai 49 asmenų pinigus išviliojusiems sukčiams

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismui prokuratūra perdavė bylą, kurioje pinigų iš 49 fizinių bei šešių juridinių asmenų išviliojimu yra kaltinami šeši asmenys.

Kaip antradienį pranešė Generalinės prokuratūra, Šiaulių apygardos prokuratūros teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl nusikaltimų, susijusių su pinigų iš žmonių išviliojimu, neteisėtų svetimų banko sąskaitų atidarymu ir naudojimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, pareikšti keturiems vyrams ir dviem uždarosioms akcinėms bendrovėms.

Visi kaltinamieji yra teisti, kai kurie jų šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes.

Teigiama, jog Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą nustatė organizuotą grupę asmenų, kurie 2021–2022 metais nusikaltimams vykdyti įsigijo du juridinius asmenis bei sukčiaudami įvairiais būdais savinosi žmonių pinigus.

„Kaltinamieji nukentėjusių asmenų vardu ėmė greituosius kreditus ir siekė įgyti bei įgydavo įvairių Lietuvos miestų gyventojų turtą. Iš viso kaltinamieji pasikėsino įgyti ar įgijo turtą, kurio bendra vertė 147 tūkst. 370 eurų“, – nurodoma prokuratūros pranešime.

Įtariama, kad kaltinamieji nusikaltimų padarymo metu buvo parengę nusikalstamos veikos planą ir tarpusavyje pasiskirstę užduotimis.

Organizuota grupė, įtariama, veikė dviejų bendrovių vardu, kontroliavo šių įmonių veiklą ir valdė bankų sąskaitas.

Kaltinamieji fiktyviai įdarbindavo šiose įmonėse nukentėjusiuosius bei ėmė vartojimo kreditus iš finansines paslaugas teikiančių įmonių.

Tyrimo duomenimis, grupės nariai dėjo neva parduodamų automobilių, buitinės technikos prietaisų, įvairių įrankių, medžio granulių ir kitokių prekių bei paslaugų skelbimus socialiniuose tinkluose bei skelbimų portaluose.

Kaltinami asmenys reikalaudavo sumokėti už prekes iš anksto, bet gavę pinigus prekių nepristatydavo.

„Kai kuriais atvejais nukentėjusieji sudarydavo su kaltinamos įmonės atstovu sutartį dėl butų remonto, tačiau pervedę pinigus statybinėms medžiagoms įsigyti, taip ir liko be sutvarkyto būsto ir pinigų“, – teigia prokuratūra.

Nukentėjusieji pareiškė civilinių ieškinių padarytai žalai atlyginti už beveik 108 tūkst. eurų.

Jei kaltinamieji bus nuteisti, jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisimenat 90 didziaja privatizacija ??

prisimenat 90 didziaja  privatizacija ?? portretas
sxema 1:1 ... milijonai 3 nukentejusiu .... praturteje gerove atstovauja...ELITAS... apie juos blohgai rasyt dieve apgink nes jie didziai gerbiami asmenys... nekurie ystaymus aferistiskus jum desimtmeciais raso ir kuria......pazekit i baudziamaji kodeksa...bausmiu skirimas : arba bauda arba liktinai arba kalejimas... interpretuok ir zvenk...

Anonimas

Anonimas portretas
O daugiau nieks nevigūruoja,man atrodo tirta paviršutiniškai.

Jurga

Jurga portretas
bent sukčiavusių įmonių pavadinimai - valstybės paslaptis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių