Teisėsauga įtaria A. Vrubliausko ir administracijos naudojimąsi neteisėtai nurašytu turtu

Nauji įtarimai Alytaus rajono tarybos nariui Algirdui Vrubliauskui ir savivaldybės administracijos darbuotojams pareikšti teisėsaugai nustačius, kad jie galėjo naudotis fiktyviai nurašytu turtu.

Apie tai BNS antradienį informavo įtarimus pareiškusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal Alytaus rajono savivaldybės administracijos pareiškimą dėl galimo dokumentų suklastojimo ir disponavimo jais, juridiniam asmeniui priklausančio turto pasisavinimo bei galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos.

„Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad remiantis suklastotais įrenginių defektavimo aktais, įrenginiai tariamai buvo pripažinti netinkamais naudoti ir likviduoti. Tačiau ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad po tariamo įrenginių pripažinimo netinkamais naudoti bei tariamo jų likvidavimo, juridiniam asmeniui priklausančiu turtu toliau buvo naudojamasi“, – nurodoma STT pateiktame komentare.

Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai pateikti buvusiam Alytaus rajono merui, dabartiniam tarybos nariui A. Vrubliauskui, buvusiems ir esamiems savivaldybės administracijos darbuotojams.

STT neįvardijo, kokiam skaičiui darbuotojų pareikšti įtarimai, tuo metu administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas BNS teigė neturintis žinių, kad įtariami būtų šiuo metu administracijoje dirbantys asmenys.

Pasak V. Arbačiausko, neteisėtai nurašyti ir naudojami toliau galėjo būti keli mobiliojo ryšio telefonai, planšetė.

„Čia galimai (...) yra telefonai, planšetė. Gal kokie penki (telefonai – BNS). Čia jau seniau viskas vyko, tai dabar net neprisimenu“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Jo žiniomis, dėl šio turto naudojimo nurašius savivaldybė į prokuratūrą kreipėsi praėjusiais metais.

Kitoje byloje A. Vrubliauskas jau kaltinamas, kad praėjusią kadenciją eidamas Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario-mero pareigas, taip pat vykdydamas individualią veiklą ir būdamas PVM mokėtoju, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdamas asmeninės naudos.

Bylos duomenimis, politikas įsigijo dyzelino, automobilio detalių ir šių pirkinių PVM sąskaitas faktūras įtraukė į individualios veiklos apskaitą, taip suklastodamas tarybos narių išlaidų apyskaitą.

Anot teisėsaugos, tokiais veiksmais A. Vrubliauskas savivaldybei padarė 19 tūkst. 669 eurų turtinę bei didelę neturtinę žalą. STT sausį pateikus įtarimus, politikas grąžino beveik 20 tūkst. eurų savivaldybės tarybos nario išmokų, kaltės jis nepripažįsta.

Liepos pabaigoje prokuroras Darius Valkavičius pasiūlė A. Vrubliauskui skirti 35 tūkst. eurų dydžio baudą, taip pat penkeriems metams atimti teisę būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybės institucijų, įstaigų, įmonių pareigas.

Ši byla dabar nagrinėjama Kauno apygardos teisme, kitas posėdis numatytas spalį.

Politikas metų pradžioje sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, su kuria pernai vykusiuose savivaldos rinkimuose pateko į Alytaus rajono tarybą.

Nuo 1997-ųjų iki pernai vykusių savivaldybių tarybų rinkimų A. Vrubliauskas ėjo rajono mero pareigas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių