R. Požėla apie ginklų laikymo kontrolės griežtinimą: būtina, kai vyksta tokios tragedijos

Pastaruoju metu Lietuvoje pranešant apie kraupias žmogžudystes, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad būtina griežtinti ginklų laikymo kontrolę.

Pasak jo, šios iniciatyvos artimiausiu metu imsis pati policija.

„Kai vyksta tokios tragedijos, reikia įsivertinti, ar mūsų (ginklų laikymo kontrolė – ELTA) yra pakankama. Tad iš policijos iniciatyvos tikrai kils. Tiek policijos generalinio (komisaro – ELTA) nustatytų tvarkų peržiūra, neatmetu ir įstatyminių projektų“, – Info TV laidoje „Info komentarai su Arnu Mazėčiu“ sakė policijos generalinis komisaras.

Pasak R. Požėlos, bendrai vertinant tokio tipo nusikaltimus situacija nėra blogėjanti. Visgi, pripažino jis, pastaruoju metu rezonavusios žmogžudystės verčia iš naujo įvertinti Lietuvoje galiojančią šaunamųjų ginklų laikymo tvarką.

„Nori nenori, bet tenka inicijuoti ginklų laikymo kontrolės griežtinimą. Matyt, per daug tų įvykių. Dar noriu priminti įvykį Šalčininkų rajone, kai sutuoktinio buvo nužudyta mūsų pareigūnė. Matyt, sprendžiant tam tikras šeimynines dramas buvo panaudotas legaliai laikomas medžioklinis ginklas“, – sakė R. Požėla.

„Vienas įvykis sekė kitą įvykį – šiandien dar vienas įvykis Kauno rajone. Tikėtina, kad ranka buvo pakelta prieš save“, – sakė generalinis komisaras.

ELTA primena, kad pastarosiomis dienomis policija pranešė apie keletą Lietuvoje įvykusių nužudymų.

Antradienį Tauragės rajone rasti moters ir vyro kūnai su šautinėmis žaizdomis. Įtariama, kad vyriškis nužudė savo sutuoktinę ir vėliau nusižudė pats. Vyras turėjo leidimą laikyti ginklą. Abu asmenys policijai anksčiau nebuvo žinomi.

Savaitės pradžioje, pirmadienį, Alytuje pareigūnai rado vyro ir jo motinos kūnus su smurto žymėmis. Įtariama, kad vyras nužudė savo motiną ir nusižudė pats. Pirminiais duomenimis, vyras turėjo psichikos sutrikimų.

Tuo metu praėjusį sekmadienį Skuodo rajone neblaivus vyriškis konflikto metu medžiokliniu šautuvu mirtinai sužalojo moterį. Policijos duomenimis, vyras neturėjo leidimo laikyti ginklą. Įvykio vietoje taip pat buvęs 20-metis jaunuolis sužalojo link jo besiartinantį įtariamąjį ir užrakino jį bute. Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė mirtinai moterį sužalojusį vyrą, jis dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
jokių ginklų civiliams neturėtų būti leidžiama laikyti taikos metu.

Pelėda

Pelėda portretas
Iš antraštės sprendžiu, kad Požėla patvirtino, jog Lietuvoje vyksta tokios tragedijos. Įdomu, kada atstatydins atsakingus pareigūnus, kad Lietuvoje nebevyktų tokių tragedijų.

patriot...

patriot... portretas
dar durnesnes valdzios nebuvo nei sovietu laikais...toks vaizdas ,kad po cccr griuties ritames tik atgal su spalvotais sios valdzios pi deras tais..
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių