Pritarė siūlymui už valstybės perversmą bausti kalėjimu iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Parlamentarai šią savaitę sugriežtino bausmes už nusikaltimus valstybei, numatant ir laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Už tai numatančių pataisų priėmimą balsvo 101 Seimo narys, prieš buvo vienas, susilaikė šeši.

Baudžiamojo kodekso pakeitimai numato, jog tas, kas organizavo ar dalyvavo sąmoksle valstybės perversmui įvykdyti arba dalyvavo perversme, galės būti baudžiamas laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Iki šiol už šiuos nusikaltimus buvo numatyta nuo ketverių iki dvidešimties metų kalėjimo.

Pakeitimais taip pat numatyta, jog asmenys, kurie pasinaudoję ekstremaliąja situacija, nepaprastąja padėtimi ar mobilizacija, padėjo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą, galės būti baudžiami laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Už kolaboravimą su okupacine valdžia turėtų būti baudžiama ne iki penkerių metų, kaip yra dabar, o iki 12 metų laisvės atėmimo, už dalyvavimą antikonstitucinių grupių, organizacijų veikloje – nuo penkerių iki 15 metų kalėjimo. Iki pakeitimų asmenims padariusiems šį nusikaltimą grėsė laisvės atėmimas nuo trijų iki dešimties metų.

Šias pataisas praėjusių metų liepą iniciavo prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vatnykas

vatnykas portretas
Toks įstatymas labiau tiktų kokiai Šiaurės Korėjai, ar dar kokiai autoritarinio rėžimo valstybėj, bet brėžiamos gairės aiškiai rodo kur link keliauja Lietuva, mūsų valdantieji matydami jiems nepalankius judėjimus ES valstybėse bando apsidrausti, bet kaip rodo istorija jokie kalėjimai ir įstatymai nesustabdo trokštančių laisvės žmonių.

Cianidas

Cianidas portretas
Gana neblogas įstatymas,pagal jį,valdantieji ir dauguma seimūnų turėtų sėst iki gyvos galvos

Artūras

Artūras portretas
Dabar atrištos rankos korumpuotai ir kriminalinei valdžiai, kurį kontroliuoja teismus bei pseudo teisėsaugai vikdyti terorą prieš kitaminčius.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių