Policija apie išankstinį balsavimą Seimo rinkimų antrajame ture: pradėti du ikiteisminiai tyrimai

Išankstinio balsavimo Seimo rinkimų antrajame ture savaitę dėl trukdymo rinkėjams pasinaudoti rinkimų teise pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

„Išankstinio balsavimo metu du ikiteisminiai tyrimai yra pradėti. (Tyrimai pradėti – BNS) dėl trukdymo rinkėjams pasinaudoti jų rinkimų teise“, – sekmadienį BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Anot jo, per šią savaitę iš viso gauti 34 pranešimai apie galimus pažeidimus.

Tuo metu sekmadienį – pagrindinę parlamento rinkimų antrojo turo dieną – gauta 17 pranešimų apie galimus pažeidimus.

„Šiandien nėra kažkokių rimtų pažeidimų“, – teigė R. Matonis.

Kaip skelbia nepriklausoma rinkimų stebėjimo organizacija „Baltosios pirštinės“, jai iki 17 val. aplankius 120 apylinkių, kas ketvirtoje fiksuoti įvairūs smulkūs pažeidimai, rinkimų komisijų klaidos.

Anot stebėtojų, dažniausiai pranešama apie netikrinamus rinkėjų asmens tapatybės dokumentus, patarinėjimus už ką balsuoti, netinkamai plombuotas balsadėžes, nenaudojamus asmens duomenų apsaugai skirtus lakštus, leidimus į balsavimo kabinas eiti ne po vieną be priežasties. Į stebėtojų pastabas komisijos atsižvelgė ir klaidas ištaisė.

Organizacija taip pat sulaukė kelių dešimčių pranešimų iš rinkėjų – dauguma jų skelbė apie neleistiną agitaciją, ypač socialiniuose tinkluose, taip pat apie smulkias rinkimų komisijų darbo klaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių