Išaiškintas asmuo, feisbuke prekiavęs plačiažnypliais vėžiais

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė asmenį, feisbuke prekiavusį plačiažnypliais vėžiais – saugoma vėžių rūšimi, praneša AAD.

„Plačiažnypliai vėžiai yra saugotini laukiniai gyvūnai, įrašyti į Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą, todėl jų prekyba yra draudžiama. Taip pat nevalia prekiauti vėžių dalimis ar gaminiais iš jų, neturint teisėtą įsigijimą patvirtinančių dokumentų“, – sakė Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Marius Kazlauskas.

Pasak aplinkosaugininko, lietuviški vėžiai – vandens sanitarai.

„Jie suėda visus nebegyvus gyvūnus, kontroliuoja sraigių populiaciją ir mažina dumblių kiekį. Kartu jie labai pažeidžiami – didelę grėsmę jiems kelia ir invaziniai vėžiai“, – teigė M. Kazlauskas.

Už neteisėtą prekybą asmeniui gresia iki 300 eurų bauda.

AAD primena, kad aplinkosaugininkai tikrina ir stebi socialinius tinklus, skelbimus įvairiose interneto svetainėse, taip pat vykdo reidus turgavietėse.

„Be to, norime atkreipti dėmesį, kad šių metų rugpjūčio 26 dieną įsigaliojus Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimui, uždrausta gaudyti plačiažnyplius vėžius mėgėjų žvejybos metu. Iki tol tokią veiklą vykdyti buvo galima įsigijus mėgėjų žvejybos kortelę“, – pažymėjo Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

perskaityk

perskaityk  portretas
dar kartą, jei nedaeina. Nori atrodyt labai sąmojingas?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
tai jis juos veisė ir prekiavo ar kaip ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių