Anonimine linija pranešta apie 339 narkotikų platinimo atvejus, pradėta dešimtys tyrimų

Nuo vasario Lietuvoje pradėjusi veikti skambučių linija sulaukė 339 pranešimus apie narkotikų platinimą, pagal juos pradėta 30 ikiteisminių tyrimų, jau 26 asmenys sulaukė įtarimų.

Apie tai spaudos konferencijoje pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kalbėdama apie bandomąjį projektą pasirinktose septyniose Vilniaus miesto, Alytaus miesto ir Klaipėdos rajono mokyklose, projektas startavo 2023 m. gruodžio mėn.

Virš 20 suburtų prevenciją vykdančių institucijų ir organizacijų siekė sukurti ir išbandyti sklandžiai veikiantį narkotikų prevencijos mokyklose mechanizmą, kurį vėliau būtų galima pritaikyti šalies mastu.

„Įvertinus bandomojo projekto rezultatus, tapo akivaizdu, kad būtinas naujas algoritmas, kaip reaguoti į mokinių narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimo, disponavimo ar platinimo atvejus, taip pat reikalinga nauja pagalbos mokiniams bei jų tėvams teikimo tvarka. Vidaus reikalų ministerija kartu su projekte dalyvavusiomis institucijomis jau parengė Vyriausybės nutarimo projektą. Artimiausioje ateityje visos Lietuvos mokyklos, susidūrusios su narkotikų problema, veiks pagal vieningą reagavimo ir pagalbos algoritmą“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Pasak jos, bus rengiamos rekomendacijos tėvams, kaip atpažinti nuo narkotinių medžiagų apsvaigusius vaikus.

Kaip anskčiau skelbė VRM, šalyje daugėja registruotų nusikalstamų veikų, susijusių su disponavimu narkotikais. 2023 m. fiksuotas 26,3 proc. augimas (2022 m. – 2632 nusikalstamos veikos, 2023 m. – 3325). Lietuvoje nežymiai didėja nepilnamečių, įtariamų disponavimu narkotinėmis medžiagomis, skaičius – 2023 m. policijoje registruota 195 nepilnamečių asmenų, 2022 m. – 150.

ELTA primena, kad nuo vasario 6 d. pradėjo veikti skambučių linija 8700 60 777, skirta pranešti apie žinomus narkotikų platintojus. Skambučių linija veikia darbo dienomis – nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>gerai

>gerai portretas
Kol bus kylanti paklausa, negeres niekas. Surinkus vienus, juos iškart keičia kiti. Mačiau youtube anglų mentas pasakojo kaip šimtai jų dirbo beveik metus, kad surinktų iškart visą gaują kažkuriam mieste. Surinkus po 2 valandų jų teritorijoj jau prekiavo kiti. Sakė reikia legalizuot ir valstybei viską kontroliuot, nes kova tai resursų švaistymas.

gerai

gerai portretas
tikiuosi, kad pageres padetis, nes tampa visai nevaldoma. labai izuliai elgiasi, policija atrode bejge.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių