Dėl JAV pašautos lietuvės – pagalbos šauksmas: mergina prarado galimybę kalbėti

  • Teksto dydis:

Liepos pradžioje šalį pasiekė žinia apie JAV, Naujojo Džersio valstijoje, atsitiktinai pašautą čia dirbti atvykusią jauną lietuvę Viltę G. Nors tada skelbta, kad merginos būklė – kritinė, dabar galima pasidžiaugti – medikams pavyko išgelbėti tautietės gyvybę. Socialiniame tinkle plinta ypatingas prašymas.

Išgelbėjo gyvybę

Delfi.lt duomenimis, liepos 23-ąją Viltės tėtis feisbuke pranešė apie atidarytus du paramos fondus, kuriuose surinktos lėšos bus skirtos dvejus metus truksiančiai per šaudynes sužalotos jo dukros reabilitacijai.

Savo įraše vyras taip pat padėkojo Atlantik Sičio gydytojams už išsaugotą jos gyvybę, o visiems žmonėms – už maldas.

„Laukia ilgas, apie dvejų metų, kelias reabilitacijoje, kuriam renkame lėšas. Amerikoje ir Lietuvoje atidaryti du paramos fondai“, – socialiniame tinkle rašė merginos tėtis.

Atsitiktinė auka

Platformoje aukok.lt teigiama, kad jauna lietuvė į JAV išvyko per vasarą padirbėti pagal „Work and travel“ programą. Tačiau liepos 9-osios vakarą pagrindinėje Wilwood miesto gatvėje įvykus šaudynėms, Viltė tapo atsitiktinė šaulio auka.

„Kulka pataikė merginai į galvą ir pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį. Dėl to Viltė prarado gebėjimą kalbėti, ištiko dešinės rankos ir kojos paralyžius. Šiuo metu Viltė yra gydoma „Atlanticare medical center“ intensyvios terapijos skyriuje, jai taikoma kalbos ir fizinė terapija“, – pasakojama aukok.lt platformoje.

Reabilitacijos nekompensuoja

Čia, antrinant merginos artimajam, taip pat užsimenama, kad lietuvei reikės intensyvios reabilitacijos, kad būtų atstatytos pažeistos funkcijos, bei dar vienos neurochirurginės kaukolės operacijos. 

„Turimas draudimas nedengia reabilitacijos išlaidų. Viltei dar liko ilgas sveikimo kelias, kuriam reikės ne tik dvasinės stiprybės, bet ir materialinės paramos. Prašome visus galinčius aukoti gydymo išlaidoms padengti JAV ir grįžimui į tėvynę, kai būklė stabilizuosis“, – akcentuojama platformoje.

City of Wildwood Police Department feisbuko nuotr.

Užsienio žiniasklaidoje skelbiama, kad pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį. Jis – juodaodis 40-metis Williamas C. Hoyle. Vyras kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir kitomis nusikalstamomis veikomis.

Per kratą jo bute buvo rasti šaudynių metu dėvėti rūbai bei 9 mm kalibro ginklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių