Pribloškė alkanas vagis: svogūnus pasiima, o laiškus palieka dirvoje

Vienai daržininkų šeimai trūko kantrybė – kažkas kelerius metus iš eilės vagia jų užaugintas daržoves. Šį kartą vagis nukasė bulves.

„Žmogau, jeigu miršti badu, ateik į mūsų namus, padovanosime bulvių, morkų, kopūstų, visko, ką tu kelerius metus vagi iš mūsų daržo, esančio tuoj už Kretingsodžio kaimo. Nuotraukoje matosi ką tik tavo iškastų ir pavogtų bulvių plotelis. „Pasigėrėk“ savo darbu, gal sąžinė prabils!“ – taip į vagišių viešai kreipėsi daržininkai iš Kretingos rajono.

Aiškėja, kad daržovių vagystės iš laukų ir lysvių nėra toks jau retas dalykas.

Klaipėdos rajone prieš dešimtmetį žmonės net lentelėmis ženklino savo daržovių laukus, prašydami nevogti burokų.

Šį kartą vagis įsisuko prie Kretingsodžio esančiame lauke. Tai nustebino vietinius, nes vagystė vyko atviroje, gerai matomoje teritorijoje.

„O žmonės – tikri kiaulės. Man svogūnus vagia. Svogūnus pasiima, o laiškus palieka dirvoje“, – pasiskundė viena daržininkė.

Kita moteriškė prisiminė, kad ir jai vagys darže nukasė svogūnus.

„Kai turėjau kolektyvinį sodą Rubuliuose, susikasdavau šešis arus, visko prisodindavau. Atvažiuoju dviračiu – dvi svogūnų ežios tuščios. Skaudu. Kad vieną man būtų palikę. Ir kaip taip gali?“ – dūsavo daržininkė.

Kita sodininkė pasakojo, kad pati matė jos darže vagiančius veikėjus.

„Pernai mums prie namų pasirovė daržovių, vos spėjau išbėgti iš namų, bet paspruko. Buvo dvi moterys ir vyrukas“, – prisiminė moteris.

Kitas daržininkas pastebėjo, kad vagys kasė tvarkingai, naudodamiesi tam tikru įnagiu.

„Kasė kapliu, tvarkingai. Buvo pas mus kažkada Rubulių soduose pensininkė, savo sode nieko neaugino, bet iš sodo dviračiu grįždavo pilnu krepšiu“, – pasakojo vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių