Palangoje sudegusio buto šeimininkė: mane tiesiog išmetė iš kambario laukan

  • Teksto dydis:

Apie atvira liepsna degantį daugiabutį Palangos gelbėtojams pranešta antradienį apie 22 val. Laimei, namo gyventojai spėjo išeiti į lauką ir nenukentėjo.

Paaiškėjo, kad nelaimės kaltininkas – koridoriuje kraunamas elektrinis paspirtukas, pastarojo baterija sprogo ir sukėlė gaisrą. Sprogimas buvo toks stiprus, kad išgriuvo buto siena, išdužo keli langai.

„Draugė įeina į kambarį, tokia didelė liepsna pradėjo purkšti. Draugė išbėgo iš kambario, aš tualete tuo metu  sėdėjau ir įvyko sprogimas“, – pasakojo paspirtuko savininkas Ernestas Stonkus.

„Aš nueinu į kambarį, o liepsna tiesiai man į petį. Nespėjau apsisukti iš kambario, kai sprogimas mane tiesiog išmetė iš kambario laukan“, – šnekėjo nukentėjusioji Agnė.

Per gaisrą visiškai išdegė vienas kambarys, bute nebeįmanoma gyventi.

Nespėjau apsisukti iš kambario, kai sprogimas mane tiesiog išmetė iš kambario laukan.

„Tą šeimą, kuri labiausiai nukentėjo, mes operatyviai nuvežėme ir apgyvendinome viešbutyje. Jie šiuo metu ten yra“, – nurodė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Buto savininkės brolis Julius Žibinskis pasakojo, kad toks nutikimas jo nestebina.

„Su ugniagesių ekspertu antradienį kalbėjome. Sakė, kad tų įvykių būtent su paspirtukais labai dažnai būna. Būna ir dar stipresnių nuostolių“, – pasakojo J. Žibinskis.

Pirminiais duomenimis, šeima būsto nebuvo apsidraudusi.

„Tikrai stengsimės žmonėms padėti. Suteikti finansinę pagalbą, kiek leidžia įstatymai, kad jie kuo greičiau galėtų apsigyventi savo namuose, nes neturi, kur kitur“, – teigė Palangos meras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ugniagesiai pastebi, kad didėjant elektrinių paspirtukų populiarumui, daugėja ir nelaimių.

„Ypač paspirtukus žmonės krauna tik įvarę į butą ar namą. Koridoriuje, prie pat išėjimo durų. Kilęs gaisras dažnai primena sprogimą, išplinta žaibiškai, gali užblokuoti evakuacijos kelią“, – kalbėjo PAGD atstovas Aurimas Gudžiauskas.

Kilęs gaisras dažnai primena sprogimą, išplinta žaibiškai, gali užblokuoti evakuacijos kelią.

Elektronikos ekspertas sako, kad baterijos dažniausiai užsiliepsnoja nuo perkaitimo.

„Buvo perkaitimas kažkurios vienos baterijos celės. Tada būna grandininė reakcija, kai kitos celės būna įkaitintos, o tada įvyksta sprogimas arba užsiliepsnojimas“, – šnekėjo „Lemona“ atstovas Laurynas Melieška.

Gelbėtojai žmones įspėja, kad nepaliktų kraunamų įrenginių be priežiūros.

„Faktas, kad be priežiūros palikti negalima. Šis įvykis rodo, kad žmonės buvo viduje, natūralu, kad jie buvo namie, bet ir tai nepadėjo“, – nurodė Palangos meras.

Elektronikos ekspertai rekomenduoja žmonėms rinktis tinkamus įkroviklius bei stebėti, ar pati baterija nebuvo pažeista mechaniškai ar paveikta vandens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Ar kiekvienai neapsidraudusiųjų savo turto palangiškių šeimai nelaimės atveju bus padedama? O kam tada draustis?

Aha

Aha portretas
Butu tulike tupejes ir salia tas paspirdziukas sprogtu?islektu i ora kausas su visu klozetu

O

O portretas
Tai jeigu žiūrėsiu paspirtukui į akis, jam besikraunant, tai tada jis nesprogs ir nenusprogs?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių